leef, je mag leven

overgave

Vandaag de tweede adventsblogs in de serie over HOOP. Beginnend met de letter O van Overgave. Sarianne van Dalen schrijft hierover ‘Hopen heeft te maken met dingen los durven laten. In hoop zit iets van overgave. Je kunt het niet sturen. Je kunt het niet onder controle hebben. Hopen heeft iets onzekers. Want het is niet zeker of je hoop ook daadwerkelijk omgezet wordt in werkelijkheid.’

Los laten? Pfff. Dat is zo niet mijn ding. Ik wil weten waar ik aan toe ben en ik wil zoveel mogelijk zelf de dingen onder controle houden. Als je de dingen zelf onder controle houdt, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Hoe is dit voor jou?

Ja, wat vind ik dat toch moeilijk loslaten..  Toch merkte ik tijdens mijn laatste zwangerschappen, ondanks dat ik al meerdere keren een kindje had verloren, ik wel steeds opnieuw weer het vertrouwen en de hoop had dat het die keer wel goed zou gaan. Dat vertrouwen is echt iets wat ik van God heb gekregen, waardoor het me steeds opnieuw lukte om hoe pril ook van de zwangerschap te kunnen genieten. Dubbel is het wel voor mij het woord loslaten, omdat ik ook daadwerkelijk mijn kinderen heb moeten loslaten. Toch merkte ik wel dat wanneer ik ze echt los kon laten en ze kon overgeven aan God, dit mij echte rust gaf.

En ook nu wanneer ik merk dat ik onrustig ben, omdat ik de dingen weer te veel zelf wil doen en zelf onder controle wil houden, dan heb ik het echt nodig om met open handen naar mijn Maker toe te gaan en tegen Hem te zeggen, of te zingen ‘Ik geef mijn leven aan U over, ik kan niet leven zonder U. Heer U alleen U heb ik nodig. Jezus alles geef ik U, wat ik ben of heb, of wat ik ooit zal zijn.’ Zing en bidt je met me mee?

Dan lees ik verder in het boek met liefde en lef van Sarianne ‘de kunst van het hopen is zit hem in het loslaten en je legen handen opheffen naar God. Hij vult ze dan met precies die dingen die goed voor jou zijn. Durf jij daarop te vertrouwen?’

Overgave heeft inderdaad alles te maken met vertrouwen. Je leven volledig toevertrouwen aan je Maker, de dingen niet zelf in de hand te willen hebben, maar je leven vol vertrouwen in Zijn hand te leggen. Je hart aan Hem geven. Durf jij je je hart en leven aan Jezus over te geven? Zo mogen we samen hoopvol en vol overgave naar het kerstfeest toe leven.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

    1. Ja dat is inderdaad een verschil. Gewoon loslaten, kan soms veel te makkelijk gezegd worden. Mooi zoals je dat schrijft loslaten wordt vertrouwen als je het in Gods hand legt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant