overstromen van liefde

overstromen van liefde

‘Gaan we weer een blik omhoog spel doen mam?’
‘Zeker meisje, pak het maar, het kaartje van het spel dat we deze keer gaan doen ligt op mijn bureau boven.’
Snel stuitert onze oudste de trap op naar boven. Terwijl ze naar beneden loopt hoor ik haar het kaartje al lezen: ‘pen, stift, keukenpapier.’ Vooral de activiteit die er op staat is een favoriet onderdeel. Daarom beginnen we daar deze keer mee.

Ik zet een schaaltje met water op tafel. Dan pak ik het keukenpapier en teken ik daar een hart op. Vlak boven het hart teken ik een klein hartje. Dan kleur ik het onderste hart in met een rode stift. Vervolgens doe ik de onderkant van het stukje keukenpapier in het schaaltje met water. Wat gebeurt er? Het rood van het grote hart stroomt over naar het kleine hart. Het grote rode hart wordt steeds lichter. ‘Eigenlijk, klopt dat toch niet mama? Als je liefde uitdeelt, moet het niet minder worden in je eigen hart toch?’
‘Nee, daar heb je gelijk in, wat scherp van je opgemerkt. Het is belangrijk om je hart steeds opnieuw te laten vullen met Gods liefde, zodat je Gods liefde kunt uitdelen. Als je zelf niet genoeg liefde ervaart, is het ook lastiger om uit te delen.’

Na het proefje lezen we de Bijbeltekst: Alzo lief had God de wereld dat Hij Zijn eniggeboren gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Waar wereld staat, daar mag je ook je ook je eigen naam invullen. God heeft jou lief. Hij houdt van jou.
‘Geloof jij in de Here Jezus?’ zo lees ik voor van het kaartje. Waarop onze oudste stellig reageert ‘natuurlijk’. Zo mooi om haar dat zo resoluut te horen zeggen.  Dan praten we door over hoe we Gods liefde aan andere mensen kunnen doorgeven. Door de ander te helpen, door te luisteren en er voor een ander te zijn.

Ik lees verder: ‘Als ons hart gevuld is met Zijn liefde, dan stroomt die ook door naar de mensen om ons heen!  Soms zelfs zonder dat je het merkt. Maar anderen kunnen het wel aan jou merken.’
Prachtige woorden. Gevuld met Zijn liefde mogen we liefdevol zijn naar elkaar en de mensen om ons heen. In de week van het doen van het spel gaan we proberen een van de anderen in ons gezin stiekem te verassen door iets liefs voor een ander te doen.

Als afsluiting luisteren we samen naar het lied: Heer ik kom tot U en dan vooral de zin: ‘laat Uw liefde stromen’. Dan zingen we Een rivier vol van vrede, waarin we zingen: Ik heb de liefde van Jezus in mijn hart.  Het laatste lied dat we samen zingen is: Heer Uw licht en Uw liefde schijnen. Ja, schijn in mij, schijn door mij.
We mogen Gods liefde uitdelen en Zijn liefde laten schijnen in ons hart en zo overstromend van Zijn liefde, die liefde uitdelen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant