Pasen vieren

Pasen vieren

‘Feestvieren is een van de manieren waarop God Zijn liefde in de wereld brengt. Dus bedenk waarvoor je dankbaar bent en verzin regelmatig een leuk feestje.’ Deze quote las ik laatst in het boek stralen voor je Schepper van Carianne Ros. Feestjes vieren, dat gaat op moment wel iets lastiger nu met de corona regels, maar toch zie ik regelmatig hele creatieve ideeën voorbijkomen van mensen die juist nu wel een feestje vieren, ook al kan het niet zoals je het eerder altijd deed. En dankbaar zijn, dat is soms best lastig in een periode waarin je niet zoveel kunt.

Vandaag is het Pasen. Pasen. Het feest van Leven. Jezus stond op uit de dood en heeft de dood overwonnen. Is dat geen reden voor een feestje? Een feestje om te vieren dat Jezus leeft en wij met Hem. Een reden om dankbaar te zijn. Dankbaar dat Jezus stierf aan het kruis voor jou, voor mij. Voor ons. Uit liefde voor ons hing Hij haar. Maar het blijft niet bij Goede Vrijdag en bij Zijn dood. Nee, na drie dagen stond Hij op uit de dood. En dat, dat is echt reden voor een feestje en een reden om dankbaar te zijn!

In de afgelopen stille week kon je bij Waardevol en Uniek een vijfdaagse online cursus doen, ik word stil en ontdek wat God wil. De laatste dag van de cursus konden de deelnemers een overdenking lezen bij de Bijbeltekst uit Jeremia 29: 11. Mijn plan met jullie staat vast – Ik heb jullie geluk voor ogen,  niet jullie ongeluk. Ik zal jullie een hoopvolle toekomst geven. En de opdracht bij die dag was om na te gaan bij jezelf welke talenten God in jou heeft gelegd en hoe jij op jouw manier Zijn liefde kan uitdelen. Ben jij creatief? Vind jij het leuk om een ander te verassen? Of ben jij meer van het een ander bemoedigen door liefdevolle woorden, of door een luisterend oor?

God heeft ons geluk voor ogen, niet ons ongeluk. Hij heeft ons een hoopvolle toekomst. Een toekomst vol van hoop. Pasen is een feest van hoop. Een feest van leven. We mogen ons leven ten volle leven, omdat Jezus Zijn leven voor ons aan het kruis heeft gegeven en omdat Hij na drie dagen opstond uit de dood.

En die hoopvolle toekomst is niet pas iets voor straks na dit leven, nee ook nu al in dit leven mogen we ons steeds opnieuw vullen met Zijn liefde. En zo gevuld met Zijn liefde die liefde uitdelen en andere mensen hoop geven, juist nu. Juist in deze tijd. Een feestje vieren omdat het Pasen is, om zo het feest van het Leven te vieren, juist nu!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Een feestje vieren, dat is best een leerpuntje voor mij.
    Grappig dat je hier nu over schrijft want dat vieren daar begint Iemand steeds vaker onder mijn aandacht te brengen.

    1. Bijzonder dat Hij jou dat steeds vaker onder je aandacht brengt en je er nu bij mij een blog over leest. Voor mijzelf ook wel een leerpunt, maar ik heb hier een spiegeltje in huis die mij heel mooi leert hoe je feestjes intens kunt vieren en er echt van kunt genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant