pinksteren vieren

Pinksterfeest vieren

‘Mam, ik zou het leuk vinden als we allemaal iets bedenken dat met Pinksteren te maken heeft’, zo vertelde gistermorgen mijn oudste dochter toen we uit de kerk kwamen, om na een paar minuten al enthousiast te roepen ‘Ik weet al iets leuks.’
‘Ok, zullen we dat dan gelijk maar gaan doen?’
‘Ja, leuk, ik zoek wel alles op wat we er voor nodig hebben. Oh, wacht mam, hebben we ook rood of oranje papier?’

We gaan gezellig met ons vieren aan tafel zitten en beginnen met het lezen uit de Kinderbijbel over het Pinksterfeest. Dan is het tijd om iets te doen en vertelt onze oudste wat zij had bedacht. ‘Het leek mij wel mooi als we allemaal een vlammetje maken van rood en oranje papier en dat je daarna er op schrijft waar je aan denkt bij het Pinksterfeest.’ Heerlijk om haar enthousiasme te zien en zo samen creatief bezig te zijn.

Bij het avond eten is het mijn beurt om een creatieve opdracht te bedenken. Omdat ik zelf even geen inspiratie heb, ga ik op zoek naar het blik omhoog spel en zie dat er ook een kaartje bij zit over Pinksteren. We lezen samen uit de Bijbel ‘De vrucht van de Geest is: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.’ We praten eerst samen door over waaraan je de Heilige Geest kunt herkennen, maar dan is het weer tijd voor actie. We zetten drie plastic bekertjes op tafel en we hebben allemaal ons eigen rietje. Met het rietje blazen we zo hard mogelijk tegen de bekertjes aan. Wat zorgde ervoor dat de bekertjes gingen bewegen? Kon je dat zien? De Heilige Geest kun je ook niet zien, maar je kunt wel zien wat Hij doet.
Als afsluiting luisteren en zingen we nog kinderliedjes over de vruchten van de Geest en Pinksteren, namelijk de fruit of the spirit, ik wens je liefde, blijdschap, vrede, Heilige Geest van God vul opnieuw mijn hart.

Heel eerlijk, had ik van te voren zelf niet iets bedacht om samen met de meiden te doen met Pinksteren, maar als mijn dochter dan zelf met iets komt, dan vind ik dat wel mooi. Heerlijk om zo door haar geïnspireerd te worden om samen aan de slag te gaan met het Pinksterfeest en door te praten over de echte betekenis van Pinksteren. Hoe heb jij gisteren stil gestaan bij Pinksteren?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant