Samen stilstaan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan

Als ik donderdagavond nadat we gezellig met ons vieren hebben gebarbecued, de trap op naar boven loop om onze jongste dochter naar bed te brengen zeg ik tegen haar ‘dat was een leuk begin van het paasweekend. Het is dit weekend namelijk Pasen.’ Verbouwereerd kijkt ze me aan ‘Pindakaas?’
‘Nee, Pasen! Dan vieren we dat Jezus is opgestaan uit de dood.’ En ik begon het liedje te zingen ‘hij is opgestaan, hij is opgestaan, hij leeft! Hij leeft.
Bij de tweede keer hoor ik haar zachtjes meezingen ‘sokken aan, sokken aan.. ‘ Als ik vervolgens ook met haar meezing ‘sokken aan, sokken aan’ kijkt ze me boos aan, omdat ik het niet goed zing. Wat kan ik toch heerlijk genieten van ons mooie dametje.

Vrijdagavond gingen we als gezin samen naar de online Goede Vrijdag kerkdienst kijken. Als de dienst is afgelopen hoor ik haar zeggen ‘Liedje zingen..’
‘Ja, je hebt gelijk ik had jou beloofd dat we gingen zingen tijdens de kerkdienst op tv, maar het waren geen liederen die jij kende. Zullen we daarom nog een liedje zingen Dank U voor het kruis Heer?’ zo reageerde ik op haar woorden. Samen zongen we dat lied, nadat we ook een kort kinderfilmpje over Goede Vrijdag hadden bekeken.

Toen we haar naar bed wilden brengen stond ze met haar armen wijd uitgespreid ‘nie slapen, Jezus kruis. Kruis niet leuk’. Ja ik merkte dat ze echt even van slag was van het kruis. Daarom vertelde ik haar ‘het kruis is niet leuk he? Het is niet leuk dat Jezus aan het kruis moest hangen, maar Hij deed dat omdat Hij zoveel van jou houdt’ en ook ik spreidde mijn armen uit en gaf haar vervolgens een dikke knuffel. En vertelde ‘gelukkig bleef Jezus niet aan het kruis, maar werd Hij na drie dagen weer levend. Zondag vieren we daarom Pasen en dan vieren we dat Jezus is opgestaan. Jezus is Overwinnaar, zullen we dat lied nu samen luisteren, en kun je dan wel lekker slapen? ‘Ja, Jezus winnaar luisteren’ zei ze terwijl ze bij me op schoot kroop. We luisterden samen naar dit prachtige lied en daarna brachten we haar naar bed en ging ze wel slapen.

Dankbaar ben ik voor onze jongste dametje, maar ook voor ons oudste dochter. Dankbaar om samen als gezin stil te staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan. Juist nu in een tijd waarin er zo veel in de wereld gebeurd. Dankbaar dat Hij voor ons aan het kruis is gegaan. Mooi ook om te lezen wat onze oudste dochter opschreef naar aanleiding van de preek ‘als Jezus aan het kruis hangt, roepen de voorbijgangers ‘red je zelf dan, red je zelf dan’, maar Jezus redt zichzelf niet. Hij redde ons. Jezus koos niet voor zichzelf, maar voor jou! Als ik dat lees dan word ik ook dankbaar en stil.

Zo mochten we op Goede Vrijdag samen als gezin stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant