snoeien doet pijn maar is wel nodig

snoeien doet pijn, maar is wel nodig

Het snoeien van een plant of struik is noodzakelijk en heeft verschillende redenen, een daarvan is dat er soms te veel blad is waardoor de verdere ontwikkeling van de vruchten belemmerd wordt.

Wat doet snoeien pijn, steeds weer opnieuw. Het kan voelen alsof je weer terug bent bij af. Overal voel je spanning in je lijf. In je schouders, die je laat hangen, omdat je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent. In je keel, omdat je het gevoel hebt dat je jouw stem niet kunt laten horen, dat je adem stokt. Je voelt oordeel en afwijzing. Alsof er niet verandert is, en je nog steeds vastzit in de negatieve gedachtes dat je niets voorstelt, maar dat is niet waar. Dat is een leugen. Ja, je wordt weer gesnoeid. En nee, dat is niet leuk, maar wel nodig.

Er is te veel blad. Je weet niet zo goed wat je moet kiezen en daarom doe je maar alles, omdat je het zo moeilijk vind om keuzes te maken. Maar soms moet je iets loslaten. Dit kunnen mensen zijn, of dingen. Dit kunnen zelfs dingen zijn die je leuk vindt. Of juist mensen waar je veel van houdt. En dan bedoel ik niet echt helemaal loslaten, in die zin van afscheid nemen, al kan dat soms ook nodig zijn. Nee, wat ik bedoel is dat je mensen los mag laten en in Gods hand mag leggen. Als je moeite ervaart met je kind of met je partner. Dan wil je zo graag helpen, dan wil je zo graag voor die ander zorgen. Soms lukt dat gewoon niet, dan mag je eerst weer goed voor jezelf zorgen en bidden voor die ander. God kan beter voor die ander zorgen dan dat jij dat kan. En als je eerst goed voor jezelf zorgt en in verbinding bent met jezelf, dan kun je ook de ander weer echt helpen. Wat is loslaten en de dingen en mensen in Gods hand leggen moeilijk.

Maar om te kunnen groeien en bloeien, is het nodig om je door Papa te laten snoeien. Ga maar naar je Maker, zie je degene die jou snoeit? Die bij je is als je dingen meemaakt die je ervaart als snoeien? Zie je zijn ogen? Ze zijn vol liefde! Ja snoeien en loslaten, doet pijn, maar tegelijk is het ook een bevrijding, je mag in Zijn Vaderarmen komen.

Wat mag jij loslaten? Wat staat er tussen jou en je Hemelse Vader in? Wat mag jij door Hem laten snoeien?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

  1. Oh dit is zo herkenbaar in mijn leven. Zo vaak heb ik gedacht.. nu ben ik er. En juist dan…. werd er weer opnieuw gesnoeid. En ja dat voelde inderdaad alsof ik weer helemaal terug bij af was… Zo frustrerend iets. Mooi wat je in deze blog deelt hierover. Wat een bemoediging! God helpt je los te laten zodat de juiste dingen voldoende licht, en voedsel krijgen!

    1. Dank je wel Petrina. Mooi wat je schrijft: God helpt je los te laten, zodat de juiste dingen voldoende licht, en voedsel laten. Maar steeds opnieuw zo’n uitdaging dat loslaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant