snoeien, groeien, bloeien

snoeien, groeien, bloeien

Wat kan ik genieten van de maand mei, een maand waarin er veel in bloei staat en waarin je de vogels weer bezig ziet met hun nestjes en hun jongen. Groeien en bloeien, hierover kun je deze maand blogs lezen. Maar om te kunnen groeien en bloeien, is het eerst nodig om te snoeien. Het nieuwe thema is daarom:

Snoeien doet pijn, maar is wel nodig om te groeien en steeds meer jezelf te zijn om op jouw plek te bloeien.

Snoeien. Snoeien betekent afsnijden, beperken, besnoeien, knotten, korten, toppen, uitdunnen, wegsnijden. Een hele rij aan betekenissen waar ik eigenlijk niet heel blij van wordt. Ik wil niet beperkt worden, ik wil niet gekort worden, ik wil niet dat er iets wordt weggesneden. En als dat dan toch moet of nodig is, dan vind ik dat wel vrij pijnlijk. Derek Prince schrijft hierover:

Onze meest pijnlijke worstelingen kunnen soms het resultaat zijn van het feit dat we vrucht hebben gedragen. Op dit moment is de Vader misschien bezig je te snoeien. Maar geef de moed niet op. Zeg niet: ‘Hoe kon mij dit gebeuren?’ Geef je gewoon over. Geef je over aan de landman.

Makkelijker gezegd dan gedaan, je gewoon overgeven. Overgeven aan de Landman. Maar om te kunnen groeien is snoeien wel nodig. Je laten snoeien door je hemelse Vader.

Wanneer heb jij het gevoel dat jij gesnoeid wordt?

Groeien, ja dat wil ik wel. Ik wil altijd wel nieuwe dingen leren om weer verder te komen, om weer iets nieuws over mezelf te ontdekken. Al gaat groeien en snoeien soms ook wel samen op. Als je groeit, krijg je meer inzicht en zie je dat het nodig is om gesnoeid te worden.

Laat jij je snoeien, of blijf je daar liever bij weg?

En dan als je bent gesnoeid, en hebt mogen groeien, dan komt er ook weer een tijd om te bloeien. Te bloeien op jouw manier, op jouw plekje door je Maker voor jou bedacht. Dan mag je zijn zoals God jou bedoelt heeft en mag je bloeien tot eer van Hem.

Deze maand kun je dus blogs lezen over de thema’s snoeien, bloeien en groeien. Iemand die daar ook veel over kan vertellen is Harriet van Veen, van heel je LEV. Deze maand kun je daarom een interview over haar lezen.

Ik wens je een waardevolle maand toe, dicht bij je Maker, die jou wil snoeien, groeien en laten bloeien!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Snoeien – terug gebracht worden naar de positie waar vanuit groei mogelijk is, groei die bloei voortbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant