dankbaarheid is een keuze

tel je zegeningen

Tel je zegeningen een voor een. Tel ze allen en vergeet er geen. Wat een verschil als je dag afsluit met waar je dankbaar voor bent of wanneer je dat niet doet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik regelmatig de neiging heb om te kijken naar wat ik niet heb en niet te kijken naar wat ik wel heb. Maar wat kun je dan in een negatieve spiraal terecht komen. Er is namelijk altijd wel iemand die iets beter kan dan jou of die een groter huis heeft, of een betere baan. En wat schiet je er mee op? Je wordt alleen maar ondankbaar en vaak heb je er alleen maar jezelf er mee.

Maar wat een verschil als je de dag dankbaar begint. Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor deze nieuwe dag. Dat doet je weer beseffen dat je een nieuwe dag van Hem hebt gekregen. Maar ook de talenten die Hij aan jou heeft gegeven. De mooie mensen om je heen, die heeft Hij aan jou gegeven.

Je zegeningen tellen. Dat hoeven echt geen grote zegeningen te zijn. Dat kan al zijn dat je vanmorgen weer wakker bent geworden. Of dat je dankbaar bent voor je man, voor je kinderen. Ook al zullen er ook genoeg dingen zijn waar je je aan ergert bij je partner of die je moeilijk vind bij je kinderen. Er is altijd wel iets om voor te danken.

Tel uw zegeningen, tel ze een voor een.
Tel ze alle en vergeet er geen.
Tel ze alle, noem ze een voor een.
En ge ziet Gods liefde dan door alles heen.

Wanneer  je weer kunt kijken naar wat God je geeft, dan zie je ook weer meer Gods liefde en mag je je geliefd weten door je Maker. Als Zijn geliefde dochter mag je dan je zegeningen tellen. En is Zijn liefde voor jou niet je grootste zegen?

Toch is het niet altijd makkelijk om je zegeningen te tellen, zeker niet als je door een moeilijke periode heen gaat, maar juist dan helpt het om toch te kijken naar wat er wel is. Gods liefde is er altijd voor jou! Vind jij het moeilijk om je zegeningen te tellen of te kijken waar je dankbaar voor bent? Mogelijk dat het dankbaarheidsdagboekje dat ik heb ontworpen en geschreven je kan helpen om een aantal maanden lang dagelijks stil te staan bij waar jij dankbaar voor bent.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant