ik word stil en ontdek wat God wil

terugblik op de cursus ik word stil

Dankbaar kijk ik terug op de vijfdaagse cursus Ik word stil en ontdek wat God wil. Tijdens de cursus was er minder interactie in de Facebookgroep dan de vorige online 40 dagen cursus Ik ben waardevol, daarom schreef ik op een gegeven moment: wat is het stil in de groep, jullie zijn goed bezig met oefenen met stil worden! Toch zou ik graag even de stilte doorbreken om te horen hoe het met je gaat. Lukt het om stil te worden? En naar aanleiding van dat berichtje kreeg ik mooie reacties.

Een aantal reacties die ik tijdens of na afloop van de cursus heb ontvangen wil ik graag met jullie delen.

 ‘Het was een mooie cursus. De stilte ontdekken is gaaf. Ik vind het wel lastig om Gods stem te verstaan. Maar Hij spreekt op zoveel verschillende manieren, het stil zijn maakt je bewuster van alles om je heen. Het los kunnen laten van je eigen gedachten was lastig, maar door ze aan God te geven, geeft echt rust, dat heb ik door deze cursus ervaren. En God spreekt ook door mensen om je heen, bijvoorbeeld door mijn kinderen. Ze zagen dat ik rustiger en anders was, dat is toch wonderbaarlijk. Hoe groot is God! Aan Hem alle eer!’ Wauw, wat een prachtige reactie en mooi om te lezen dat het voor deze deelnemer helpend was om haar gedachten aan God te geven en haar kinderen zagen dat ze rustiger was.

‘Bedankt voor deze mooie en leerzame 5 daagse cursus. Stil zijn, ik vind het nog best lastig. En ik vind het moeilijk om Gods stem te horen, is het niet mijn eigen stem? Ik wens je Gods zegen toe in je mooie werk, dat je anderen tot zegen mag zijn.’

Een van de deelnemers schreef bij de opdracht schrijf je zelf stil ‘het is een proces, het mag een proces zijn, kijk naar hoe ik al verander ben, erken dat. Blij met de vruchten die ik zie groeien!’ Zo mooi en zo waar deze woorden. Verandering is vaak een proces en gebeurt niet altijd in een keer.

En in een reactie naar haar schreef ik ‘Wat mooi om te lezen dat dit in je opkwam. Dit gun ik jou ook, dat je steeds mag blijven zien dat het een proces is en je steeds meer mag groeien en mag zijn zoals je Maker jou bedoelt heeft. Je bent namelijk zo kostbaar en zo waardevol in Zijn ogen en Hij is zo intens met jou bewogen. Je bent een prachtvrouw, ook nu al en niet pas wanneer je verandert. Moet hierbij denken aan het lied van Mattijn Buwalda, en wie pas van je houdt als je verandert, die zal nooit zeggen hoe bijzonder jij al bent. En dat zeg ik niet om daarmee te zeggen dat je niets meer hoeft te doen, maar om je te bemoedigen, dat je al zo’n waardevolle vrouw bent en God zoveel van jou houdt.’ En met deze woorden wil ik jou ook bemoedigen. Je bent zo kostbaar en zo waardevol. En in de stilte bij je Maker, mag je Zijn liefde en deze woorden nog meer tot je laten doordringen. Hij is zo intens met jou bewogen!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant