tuin van je hart

tuin van je hart

‘Ons leven is als een tuin. Als God erin aan de slag gaat met zijn hoveniersbedrijf, zal Hij eerst alle grote rotsblokken verwijderen uit ons leven, daarna de kleinere stenen die nog in de weg liggen en vervolgens zal Hij de hele tuin goed omwoelen om te kijken of er nog ergens kleine kiezelsteentjes te vinden zijn die Hem in de weg zitten om er een schitterende bloeiende tuin van te maken.’

Inspirerende woorden van Carianne Ros in haar Bijbelstudieboek Je bent waardevol. Hoe ziet jouw levenstuin er op dit moment uit? Herken je periodes dat God bezig was met het verwijderen van de grote rotsblokken uit jouw leven? Of de kleinere stenen of de kleine kiezelsteentjes?

Misschien weet je wel dat je de nodige ballast uit je leven moet opruimen of misschien heeft God al heel wat stenen en onkruid weggehaald uit je hartstuin. Toch heb je het de rest van je leven nodig om iedere dag weer ruimte te geven aan de Heilige Geest om in je hartstuin te komen wieden en schoffelen, zodat Hij je van binnenuit nog mooier kan maken en je steeds meer op Jezus gaat lijken. Wanneer je elke dag God uitnodigt om jouw levenstuin te onderhouden, zul je geestelijk groeien. En je steeds meer zul stralen en schitteren tot Gods glorie.

Lukt jou dat om iedere dag God uit te nodig om jouw levenstuin te onderhouden? Ik moet eerlijk zeggen dat er bij mij periodes zijn waarop me dat wel dagelijks lukt, maar ook periodes dat me dat niet lukt, dan worden de mooie bloemen weer overwoekert door onkruid. Toch merk ik echt verschil wanneer ik s ochtends de dag begin met gebed en God vraag om me rust en kracht te geven en dat ik datgene mag doen wat Hij in mij heeft gelegd. Dan komen mijn bloemen weer meer tevoorschijn en dan merk ik dat God me helpt om het onkruid te verwijderen.

Welke mooie bloemen staan er in jouw tuin? Met welk onkruid wil jij afrekenen?

Mijn onkruid zijn negatieve gedachten dat ik niet waardevol ben. En ja, je zou denken dat ik dat nu inmiddels wel weet dat ik wel waardevol ben. En ja, ik weet het ook, maar voel het nog niet altijd. Als ik dit in gebed bij mijn Maker breng, dan merk dat Hij me weer vult met Zijn waarheid. En deze waarheid wil ik jou ook meegeven:

Je bent zo ontzettend waardevol. Papa houdt zoveel van jou! Je hebt zulke prachtige bloemen in jouw hart. Laat ze maar zien aan de mensen om je heen. God helpt jou daarbij, Hij laat jou nooit alleen. Hij geeft je kracht om met jouw onkruid aan de slag te gaan. Je mag in Zijn kracht gaan staan. Ook al lijkt alles overwoekert en zwart, in de tuin van jouw hart. Laat je maar snoeien, door Hem. Luister naar Zijn stem, zodat je kunt groeien. In de tuin van jouw hart zullen dan prachtige bloemen bloeien.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant