jan kramer

unieke man Jan Kramer

jan kramer
 
Unieke man Jan Kramer
Vandaag staat in de schijnwerpers Jan Kramer van Vaderhart.nl Jan komt oorspronkelijk uit Urk en is geboren in 1972. Hij is vader van 3 meiden, Joëlle, Shekinah en Sarah Yisca. Zijn hart ligt bij mensen. Bemoedigen is hem op het lijf geschreven.
Dromen als kind
Waar Jan als kind over droomde vindt hij moeilijk om aan te geven, juist omdat er in die tijd geen veiligheid en liefde was. Door de afwezigheid van geborgenheid was hij op zichzelf aangewezen. In zijn opvoeding is hem nooit bijgebracht om zijn hart te volgen en keuzes te maken. Hij voelde zich eenzaam en droomde over intimiteit.
Dan vertelt Jan over hoe hij de man geworden is die hij nu is: ‘Datgene waar je het meest van leert is door je gebrokenheid heen gaan. De beste leermeester is je pijn. Om pijn te kunnen verdragen heb je de schoonheid van echte, pure, onverdeelde en onvoorwaardelijke liefde nodig.
Er zijn diepe dalen in mijn leven geweest, maar God mijn hemelse Vader heeft mij er doorheen getrokken. Toen ik op 17 jarige leeftijd in coma werd geslagen. De scheiding van mijn ouders, de eenzaamheid van huis uit. Mijn eigen scheiding en daarna weer die eenzaamheid. Maar als ik daar op terugkijk dan heeft God me daar doorheen nog dichter aan zijn hart getrokken.’
Prachtig hoe Jan verwoordt dat God hem dichter naar Zijn hart heeft getrokken. Gods Vaderhart. Jan vertelt verder over wanneer hij Gods Vaderhart voor het eerst hoorde spreken tot zijn hart. ‘Dit was enerzijds het boek van Jack Frost, Ervaar Vaders omhelzing en anderzijds de spreekbeurten van Henry Nouwen over ‘Je bent geliefd’. Dit heeft in mij zo’n diep verlangen naar God gewekt. Ik leerde God kennen als een intiem Vader en Zijn verlangen naar intimiteit met ons. Intimiteit is een woord wat mij altijd al enorm heeft bezig gehouden.’
vaderhart.nlOntstaan Vaderhart.nl
In 2002 is Jan begonnen met de Evangelisatie werkgroep Epafras. In 2005 organiseerde hij met alle vrijwilligers van deze werkgroep een conferentie. Hij wilde de mensen toerusten. De WeetWieJeBent boodschap werd toen geboren. In het begin lag het accent heel sterk op het Vaderhart van God. Daarom hebben ze in 2015 een nieuwe doorstart gemaakt met Vaderhart.nl. Steeds meer kwam het accent op identiteit te liggen. Het verlangen in hem groeide om mensen te vertellen over de liefde van Vader door ze te vertellen over Zijn hart. Er is geen beter middel voor herstel in identiteit dan het hart van God, onze Vader.
Waardevolle genietmomenten van Jan
De waardevolle genietmomenten van Jan zijn de momenten dat hij mooie dingen maakt, schrijft en vertelt over zijn Papa. Hij gelooft in een Geest van excellentie. Dit is vaak een creatieve geest die je ontvangt om vanuit de veelzijdigheid van kleuren, klanken en voorwerpen, Gods liefde door te geven. Hij wil graag hele mooie dingen maken voor mijn Vader. God is mooi en excellent!
Vanuit zijn kantoor in Nunspeet heeft hij contact met allerlei mensen via sociale media. Mensen die vragen hebben over hun activiteiten of issues waar ze mee lopen. Bemoediging is iets wat hem ook zeer nauw aan mijn hart ligt. Er is geen betrouwbaardere bron voor bemoediging dan Gods Woord en Geest.
Het geeft hem enorm veel energie om zijn hart te delen met mensen. Als hij zijn hart mag delen, dan gebeuren er dingen die voor zijn verstand niet te bevatten zijn.
De manier hoe God in zijn leven spreekt, is veelal door de creatieve geest die Hij hem Zelf heeft gegeven. Vaak door plaatjes en beelden die hij ontvangt. Vaak ook door gedachten. Het meest dierbare is wel Zijn Woord en de inzichten die hij daarover ontvangt. Jan wil Gods Woord proeven en smaken. Gods Woord is geen dode letter maar een brief aan hem persoonlijk vol van hartstochtelijke, uitnodigende en gepassioneerde liefdesuitingen. Dat wil hij doorgeven, na het eerst zelf echt geproefd en doorleefd te hebben. Zo leeft hij vanuit zijn hart.
Leven vanuit je hart
Vrij zijn en alle muren van je hart afbreken en zo leven vanuit je hart is volgens Jan een levenslang proces. Soms is het pittig om dingen te communiceren met dierbare naasten wiens hart op een ander level zijn. Communiceren vanuit zijn hart is en blijft zijn grootste verlangen. Zo ontstaat er echte verbinding op zielsniveau met andere mensen en kun je hun hart raken, zo mogen zij ook gaan leven vanuit hun hart.
Dromen voor de toekomst
Een droom van Jan is dat hij nog een lange tijd van zijn kinderen mag genieten en dat hij ze mag zien opgroeien als vrouwen die God mogen kennen. Hierin ligt ook een enorme verantwoordelijkheid voor hem om het beeld van God op een juiste manier te projecteren naar zijn kinderen. Hieraan gelinkt is dat hij ze een stuk veiligheid mag bieden, een thuis, een veilig nest.
Een andere droom is dat door de boodschap van intimiteit met God de Vader meer mensen zullen vernieuwen en herstellen tot een gezonde, rotsvaste identiteit.
Tot slot wil Jan jou het volgende meegeven: ‘Volsta niet met een kennen van God op een afstandelijke manier, maar ervaar Hem dicht bij, dicht bij Zijn hart. Gods liefde ontdekken is het allermooiste wat er is. Het veroordeelt je niet, het omarmt je. Het scheldt en schreeuwt niet, het fluistert in je oor hoeveel Hij, de Schepper van liefde, van je houdt. Het foetert niet, het heeft geduld. Het wijst niet af, het bevestigt en bouwt op. Liefde, dat wens ik jou toe. Liefde die nooit ophoudt om je hart te vullen. Jaag naar deze liefde. Zonder deze liefde is leven niet mogelijk. Open de ogen van je hart en laat deze liefde stromen, het houdt nooit op. God de Vader geeft het nooit op met jou, NOOIT!’
Wauw, Jan dank je wel voor deze bemoedigende woorden. Bemoedigen is jou inderdaad op het lijf geschreven.
Wil jij ook een bijdrage leveren aan de rubriek: uniek, volg je hart? Stuur dan een mailtje naar: johanneke@waardevolenuniek.nl
 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

 1. Wow wat een bijzonder interview. Het raakt mijn hart en sluit aan op hoe ik het zelf ervaar en beleef. Dank U Vader voor Uw liefde ! Ben blij dit te lezen. God is zo goed. Hij zorgt dat haeten soms in de geest samensmelten in liefde voor de hemelse Papa.

  1. Wat fijn om te lezen dat het jouw hart raakt en aansluit bij hoe jij het ervaart en beleeft. Mooi hoe je schrijft dat God er voor zorgt dat hart soms in de geest samensmelten in liefde voor onze hemelse Papa.

 2. Wat een mooi blog, zo bijzonder hoe God werkt en wil werken in ieder leven, wat een liefde.
  Mooi om de passie van deze man te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant