unieke vrouw Beatrix Willemsen

unieke vrouw Beatrix Willemsen

Vandaag, precies twee jaar na de start van haar eigen praktijk Steady Coaching, staat in de schijnwerpers de waardevolle vrouw Beatrix Willemsen.

‘Je bent niet wat je doet. Je bent gewoon goed. Wat zeg ik? In Gods ogen ben je perfect. Al zal het op deze aarde nooit perfect zijn, we zullen altijd te maken hebben met de gebrokenheid van dit leven.’ Zo begint Beatrix, om vervolgens haar eigen verhaal te vertellen ’11 jaar geleden kreeg ik te horen dat ik MS heb, maar ik ben toen gewoon doorgegaan. Totdat ik om de drie maanden een schub kreeg en een prednison infuus. Vaak was ik nog amper opgeknapt, maar ging ik alweer aan het werk. Mijn moeder en zus hebben ook MS, maar bij mij dachten ze in eerste instantie dat het tussen mijn oren zat. Totdat ik veel aanvallen kreeg waardoor ik afbrokkelde en uiteindelijk in een burn out belandde. Ik heb toen diverse therapieën uitgeprobeerd en uiteindelijk kwam ik terecht bij een christelijke psychosociaal therapeut. Dat was voor mij een verademing.’

Beatrix wilde andere vrouwen die in vergelijkbare situaties zitten gaan helpen, daarom is ze de opleiding Stressbegeleiding en Coaching bij Scheidegger gaan volgen en daarna een verdiepende coach opleiding bij Total Balance. Na deze studies is Beatrix begonnen met haar eigen praktijk Steady Coaching. ‘Steady betekent stabiel. Ik wilde chronisch zieke vrouwen of vrouwen in een burn out helpen om in balans te komen. Totdat ik door de christelijke coaching meer getrokken werd naar identiteit. Wie ben je? Je mag eerst aan de slag met genezing van oude wonden. Wanneer jij je geliefd voelt en de rommel uit je verleden een plek hebt gegeven en hebt laten helen, kun je de stormen aan die op je af komen in het heden. In Jezus mag je stabiel staan. Zelf ben ik ook meer steady geworden in de afgelopen jaren als coach en dat is wat iedereen gun: meer rust in wie je bent.’

‘Christelijke vrouwen hebben er soms meer last van dat ze zich niet geliefd voelen, dan niet christelijke vrouwen. Vaak zijn ze op zoek naar verbinding met God, maar hebben ze amper verbinding met zichzelf. Daarom vind ik christelijke coaching zo belangrijk. We zijn hier op aarde met een doel, als wij gaan zoeken naar dat plan en dat uit gaan leven, dan hoef je niet meer te twijfelen of je iets wel of niet goed doet, want dan doe je het vanuit je hart en dan is het altijd goed. Wij zijn bedacht en gemaakt en geliefd door de Vader. Hij vind ons perfect, wie zijn wij dan om te denken dat we niet perfect zijn?’

Dan vervolgt Beatrix ‘hoe wij oorspronkelijk bedoelt zijn, zo wordt het op deze aarde alleen nooit. Je kunt nooit perfect zijn. Al ben ik zelf ook perfectionistisch, en als het niet perfect is, dan doe ik dat liever niet, dit geld bijvoorbeeld voor kleuren. Totdat ik van iemand een kaartje kreeg, met daarop de tekst “ik ben trots op je, omdat je buiten de lijntjes kleurt. Kijk eens hoe mooi kunstwerk je hebt maakt.” Dat vind ik dan wel bijzonder om te horen en helpt mij wel om minder perfectionistisch te zijn. Vlak na mijn burnout was ik overigens heel gestructureerd, maar nu ben ik wel losser geworden. Loslaten en vertrouwen is iets wat ik heb moeten leren. Zelf ben ik ook iemand die altijd iets moet doen. Zo dacht ik, dat ik een Camino moest lopen om bepaalde dingen af te sluiten, maar dat is helemaal niet zo. Ik mag gewoon gaan zitten en gewoon zijn. Daar word ik wel steeds beter in, maar dat is ook een vereiste als je MS hebt. Af en toe ga ik bewust over mijn grenzen heen, maar dat calculeer ik dan netjes in. Ik merk ook wel dat het mij helpt om s ochtends te beginnen met het lezen van een leesplan en de inspire bijbel en nu dat een gewoonte is geworden, ervaar ik meer rust en ben ik meer in balans.’

Over de vraag waar Beatrix van geniet in haar werk hoeft ze niet lang na te denken. ‘Ik geniet er enorm van wanneer ik zie dat mensen stapjes zetten in hun proces. Dan ben ik trots op ze, maar ben ik vooral God dankbaar. Ik heb dan een instrument van Hem mogen zijn.
Gebed is voor mij heel belangrijk, alle gesprekken die ik voer en de mensen die ik coach breng ik in gebed en dan vraag ik de Heilige Geest om aan mij te laten zien welke methodiek of welk middel ik mag gebruiken om de ander verder te helpen. Ik vind het mooi om samen aan de slag te gaan met je identiteit, wie ben je en waar kom je vandaan, om uit te komen bij wie je bent in Jezus. Al de leugens die je heb meegekregen of waar je zelf in bent gaan geloven, daar mag je mee afrekenen en je mag in Gods waarheid gaan staan.’

Tot slot wil Beatrix jou meegeven ‘Je bent zo gewenst, waardevol en uniek. Er zit zoveel meer in jou, dan jij soms denkt. Je kunt soms zo tegengehouden worden door dingen, maar er is altijd Iemand die naast je loopt, die jou gemaakt heeft en het mooiste vind van deze aarde. God houdt in het bijzonder van jou persoonlijk. Hij ziet jou. Jij bent de moeite waard! Dat is zo belangrijk om in te geloven. Je bent Gods geliefd kind. Je bent precies goed zoals je bent.’

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant