post

unieke vrouw Corrinne Bax

Vandaag staat in de schijnwerpers een rustige en prachtige vrouw: Corrinne Bax. In haar praktijk Prachtig Aandachtig, helpt zij als HSP coach vrouwen om weer in balans te komen en hun hoogsensitiviteit als gave te zien.

Corrinne begint te vertellen over haar eigen verhaal. ‘Als meisje werd ik verlegen genoemd, terwijl ik me helemaal niet zo voelde. Ik werd overweldigt door wat er om me heen gebeurde en had tijd nodig om even te wennen. Ik was een rustig meisje die zich makkelijk aanpaste aan anderen. Ik merkte dat veranderingen, zoals een verhuizing of het overlijden van mijn opa echt een grote impact op mij hadden. In mijn studententijd was ik vaak extreem moe en zat ik niet lekker in mijn vel. Uiteindelijk kwam ik bij iemand die tegen me zei ‘volgens mij ben jij gewoon hooggevoelig’. Toen ging ik me er in verdiepen en ontdekte ik ‘‘he, dit ben ik, ik ben gewoon hooggevoelig.” Ik ontdekte dat ik er mee kon leren omgaan en leerde om beter mijn grenzen aan te geven.’

‘Toen ik terug kwam na het zwangerschapsverlof van mijn jongste dochter merkte ik dat ik niet meer op mijn plek zat en kwam ik tot de conclusie “dit wil ik niet meer.” Dit versterkte mijn verlangen om voor mijzelf te starten en werk te gaan doen wat wel mijn hart heeft. Maar om mijn baan daadwerkelijk op te zeggen dat vond ik wel een grote stap. Nadat ik uitgebreid er met mijn man over had gesproken, hadden we toch samen besloten om mijn baan op te zeggen en te gaan voor het zelfstandig ondernemerschap. Dat je als zelfstandig ondernemer veel zelf kunt plannen vind ik echt een luxe. Dit was ook wel een verlangen van mij, om dingen heen te kunnen plannen en zo rust en balans te creëren tussen werk en privé. Mijn droom om voor mezelf te beginnen was er altijd al wel. Tijdens mijn baan ben ik daarom al begonnen met een studie tot hsp coach. Toen ik klaar was met mijn studie werd het tijd om na te gaan denken over een naam voor mijn coachpraktijk.’

PDan vertelt Corrinne over de naam van haar coachpraktijk Prachtig Aandachtig. ‘Mijn zoektocht voor een naam van mijn coachpraktijk begon bij mijn eigen naam, maar omdat ik wel een vrij lastige naam heb, viel deze optie al vrij snel af. Toen bedacht ik de naam Stormbreker, de paaltjes in de zee die de golven breken, om de zee te kalmeren. Mijn doel met coaching is namelijk om iemand in rustiger vaarwater te brengen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Prachtig Aandachtig. Prachtig. Ieder mens is prachtig en door God geschapen, of je nu hooggevoelig bent of niet. Aandachtig. Met aandacht en in alle rust zorgen voor de juiste balans is van belang om zo te ontdekken wie jij bent en wat bij jou past.’

Hoogsensitiviteit in onze maatschappij

‘Als hoogsensitief persoon pas je eigenlijk niet goed in deze maatschappij, er is een oordeel op, omdat de maatschappij snel gaat en alles steeds groter en meer moet, terwijl je als je hooggevoelig bent, meer geneigd bent naar rust. Je wilt bewust stil staan bij wat er is en wat mooi is. Er is tegenwoordig wel  meer bekendheid over hooggevoeligheid, dat vind ik echt positief, maar daardoor wordt het soms wel groter gemaakt dan dat het is. Als we het als maatschappij erkennen, dat zou al zoveel schelen, maar het moet ook weer niet apart worden gezet. Het moet juist gewoon zijn en het moet er bij mogen horen. Als je zelf net ontdekt dat je hooggevoelig bent, dan kan het wel iets groots zijn omdat je dan nog niet goed weet hoe het werkt.

Het doel van mijn coaching is dan ook dat iemand die bij mij komt, haar hooggevoeligheid mag gaan leren zien als een deel van zichzelf. Ook vind ik het belangrijk om in mijn coaching te beseffen dat hooggevoeligheid voor iedereen weer anders is, als je maar voor je zelf weet hoe het voor jou werkt en hoe jij er het beste mee kunt dealen, daar gaat het om. Als ik zelf overprikkeld ben, dan helpt het met mij om even alleen naar de winkel of de natuur in te gaan. Even een momentje voor mezelf. Zolang ik het niet te ver laat oplopen, dan zijn kleine momentje al genoeg.’

Hoogsensitiviteit door God bedacht

‘Een vrouw is door God geschapen en ik geloof dat God hoog sensitiviteit heeft bedacht als toevoeging op andere kwaliteiten. Wanneer je hooggevoelig bent  en je hebt daar last van, dan probeer ik in de coachingsgesprekken dat om te buigen naar: God heeft jou zo prachtig gemaakt en je mag met jouw talent van hoogsensitiviteit een bijdrage te leveren. Dit kan door bijvoorbeeld je kinderen of een vriendin goed aan te voelen, het hoeft niet direct heel groot, het kan al in de kleine dingetjes. We zijn als hooggevoelige mensen nodig. Dat vind ik echt mooi bedacht door God. Het is een geschenk dat we zo mooi kunnen genieten. Al kan het soms ook best pittig zijn, maar je krijgt er ook wel wat voor terug. Intens beleven kan zowel moeilijk, als mooi zijn. Je mag door Gods ogen naar jezelf en jouw hoogsensitiviteit  kijken.’

Dank je wel Corrinne voor jouw inspirerende woorden en het delen van jouw verhaal. Wil jij ook meer rust en balans in jouw leven en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Op 9 mei organiseert Corinne een workshop in Harderwijk en ze wil jou hiervoor ook van harte uitnodigen. Meer informatie over de workshop en over de hsp coaching vind je op de website van Prachtig Aandachtig.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant