Gerlinde Mulder

unieke vrouw Gerlinde Mulder

Vandaag staat in schijnwerpers unieke vrouw Gerlinde Mulder. Zij is getrouwd met Marco en samen hebben ze 3 prachtige kinderen. Zij is psychosociaal therapeut en heeft een eigen praktijk aan huis: Xpansion. Daarnaast is zij verbonden aan Groundwork, als coach, trainer, praktijkbegeleider, leertherapeut en docent. Groundwork is een christelijke organisatie die opleidingen en trainingen biedt om mensen te helpen om vanuit gezonde theologische en psychologische principes te werken aan zichzelf en hun relaties met anderen.

Psychosociaal therapeut

Als psychosociaal therapeut werkt Gerlinde vooral een op een, soms ook met kinderen. Ze helpt mensen om grip te krijgen op hun binnenwereld. Ieder mens heeft te maken met belemmerende factoren of innerlijke conflicten. Ze is voortdurend bezig om verbindingen van binnen op gang te brengen. Heel vaak heb je elementen in jezelf die in een niet toegestaan schaduwgebied leven. Om die weer terug te krijgen en daarmee in verbinding te komen, zodat je weer in een completer mens kunt worden, dat is waar Gerlinde in haar werk als therapeut anderen bij helpt.

Waardevolle momenten in haar werk

Waardevolle momenten in haar werk, zijn de momenten dat er kwartjes vallen bij mensen die ze begeleidt: ‘oh werkt het zo’. Er worden dan weer verbindingen gelegd van binnen. Er ontstaat inzicht in waarom ze de dingen doen zoals ze het doen en ze gaan voelen wat ze nodig hebben. Dit zijn emotionele momenten en voor haar erg waardevol, daar kan ze echt van genieten. Op zo’n moment gaat iemand zijn eigen uniekheid weer terugpakken en zeggen: ‘dit is van mij.’
De contacten met de Groundwork studenten daar kan ze ook erg van genieten. De opleiding kenmerkt zich door een sfeer van genade en mildheid. Hierdoor is er veiligheid en durven studenten zich kwetsbaar op te stellen. Waar ze ook van geniet is het doorgeven van haar kennis tijdens lezingen voor bijvoorbeeld kinderwerkers of ouders. Heel waardevol ervaart ze het dat ze iets in handen heeft wat ze weer door kan geven.

Talenten

Talenten die je als coach goed kunt gebruiken in je werk zijn volgens Gerlinde: empathisch zijn, goed kunnen afstemmen op de ander en goed kunnen luisteren. Ook is het belangrijk om bereid te zijn om jezelf onder ogen te komen, wat jij jezelf niet toestaat, sta je de ander namelijk ook niet toe. Liefdevol zijn en een groot hart hebben, maar ook afstand kunnen nemen, om het proces bij de ander te laten. Haar eigen uitdaging is om niet te snel te willen.
Omdat haar gunfactor richting de ander groot is, heeft ze soms de neiging om te snel te willen. De ander moet wel echt aan de volgende stap toe zijn. Feedback die Gerlinde krijgt van mensen die ze heeft begeleid is dat ze rust uitstraalt, daadkrachtig is en laagdrempelig. Vanuit gelijkwaardigheid wil ze graag begeleiden.

X pansion

Gerlinde heeft voor haar praktijk gekozen voor de naam Xpansion. Daar zit het woord ruimte in en uitzetten. Meer ruimte gaan innemen. Haar missie is dan ook dat mensen meer ruimte gaan innemen en leren ontdekken hoe ze dat kunnen gaan doen. Vaak begint dat al letterlijk door bewuste inademing. Bij een inademing adem je het leven in. Zelf heeft ze ook niet altijd haar ruimte ingenomen en daarom is dat ook iets dat ze een ander graag mee wil geven, omdat ze weet hoe het kan voelen wanneer je dit niet doet.
In het logo van Xpansion zie je een vlinder. Een vlinder zit vaak eerst heel erg bekneld in een soort van cocon en moet door die cocon heen de vrijheid gaan ervaren. Als mens kun je je soms ook zo voelen, alsof je in een cocon zit. Zo mooi is het dan wanneer je kan voelen hoe je door de cocon heen breekt en het gevoel van vrijheid kan gaan ervaren, dat maakt dat je je weer een completer mens kan voelen.
Zelf heeft Gerlinde dat ook ervaren. Ze voelde zich bekneld van binnen en was veel bezig met het pleasen van andere mensen. Ze zocht bevestiging bij anderen, maar wist niet goed wie ze zelf was. Door haar processen tijdens haar opleidingen heeft ze wel geleerd hoe ze door haar cocon heen kon breken en keuzevrijheid kan ervaren.
Gerlinde omschrijft zichzelf als kind als: ‘spontaan, zorgzaam, gevoelig, verantwoordelijk en gewoon een zonnig kind.’ Ze vond het leuk om met andere mensen bezig te zijn en genoot er van om mensen om zich heen te hebben. Ze wist al heel jong dat ze juf wilde worden.
Haar droom was om kleuterjuf te worden en een rode mini te hebben. Haar droom als klein meisje is bijna helemaal uitgekomen, want op dit moment is ze docent bij de opleiding van Groundwork, heeft ze ook veel met kinderen gewerkt en er staat zelfs een rode auto voor de deur, die op een mini lijkt.
Haar droom op dit moment is om grote groepen mensen te blijven inspireren met wat ze te vertellen heeft, ze gelooft echt in de principes van Groundwork, die ze ook in haar werk uitdraagt. Een veilige verbinding met jezelf, met God en met de ander. Daarnaast wil ze doorgroeien in wat ze nu doet, veelzijdiger en scherper worden in haar vak. Er is geen enkel proces hetzelfde. Ieder mens heeft zijn eigen proces, dat heel waardevol is.

Wees wie je bent

Tot slot wil Gerlinde jou meegeven: wees trouw aan wie jij bent en doe recht aan wie jij bent. Als je het gevoel hebt dat dat niet klopt, zoek daar dan hulp bij. Ga op zoek naar wat jij nodig hebt om meer te zijn wie jij bent in het leven en wat jou helpt om tevoorschijn te komen. Je mag in  je bestemming wandelen. God is naast jou en belangrijke mensen om je heen zijn daar ook.
Als je in je bestemming kunt wandelen in verbinding met God en jezelf, dan zullen anderen om je heen dat ook zien, zodat je jezelf vrij kunt voelen en echt iets kunt betekenen voor de ander. Dat geeft kracht om nare dingen te doorstaan. Je wandelt steeds meer in je bestemming, wanneer je shalom ( = een diepe innerlijke rust en vrede ) kunt ervaren met alle delen in jezelf, door in verbinding te zijn met God. Die  shalom zul je in dit leven niet altijd ervaren, dat is iets waar je naar toe mag werken.
Toch zijn er in dit leven al wel momenten dat je deze shalom mag ervaren. Gerlinde wenst je dan ook Zijn shalom toe en dat je mag groeien in de verbinding met jezelf, God en de ander.
 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant