van chaos naar rust

van chaos naar rust

‘Deze keer mag jij uit deze twee kaartjes kiezen welk Blik omhoog spel we gaan doen’ zeg tegen onze oudste dochter, terwijl ik met de kaartjes voor haar neus wapper. ‘Dan kies ik voor van chaos naar rust.’
We beginnen door samen uit de Kinderbijbel het verhaal van de torenbouw van Babel te lezen. Samen praten we door over het verhaal, waarom wilden ze eigenlijk deze toren bouwen en wat vond God er van? Dan is het tijd voor het favoriete onderdeel van de oudste, iets samen doen.

De lego wordt deze keer uit de kast getrokken en midden in de kamer neergelegd. Dan fluister ik mijn oudste dochter en mijn man zachtjes een opdracht in hun oor. Samen met de jongste wil ik ook een opdracht doen, maar zij blijft liever kijken. Samen tellen we af. 3.2.1. En dan gaan we als een gek allemaal onze eigen opdracht uitvoeren. Een van de opdrachten was de lego opruimen, een andere was om de lego in de keuken te leggen en een andere om de lego op de eettafel te leggen. Al snel is het een complete chaos, vooral in het begin als we niet van elkaar weten wat we doen. En de chaos wordt groter als we de lego van elkaar afpakken.

Na twee minuten is het spel afgelopen en praten we er over door. Hoe voelt het als anderen je niet begrijpen en jou tegenwerken?
De mensen bij de Torenbouw van Babel waren helemaal in de war toen ze elkaar niet konden verstaan. God laat niet met zich spotten. God is groot, wijs en machtig.  We moeten Hem gehoorzamen. De Bijbeltekst die er deze keer bijstaat is psalm 145:3 De Heere is groot en zeer te prijzen. Zijn grootheid is niet te doorgronden.

Terwijl mijn oudste dochter en mijn man een hoge toren bouwen, zing ik met onze jongste ‘Mijn God is zo groot, zo sterk en zo machtig er is niets dat Hij niet kan doen’. Daar waar het net in de chaos te druk voor haar was, zit ze nu heerlijk mee te zingen en doet ze enthousiast de gebaren erbij. Daarna zingen we het lied Onbeschrijfelijk. Prachtig om het uit te zingen en je te verwonderen over hoe mooi onze Hemelse Schepper alles geschapen heeft. Tot slot kijken we samen naar een prachtige natuurfilm. Wauw, zo mooi en rustgevend om Gods grootheid te bewonderen.

Zo begonnen we met chaos en eindigden we met rust. Je komt tot rust, als je bewust, geniet van Zijn mooie schepping, dat geeft ontspanning. ‘Sapen mama,’ hoor ik naast me als we tien minuten een mooi natuurfilmpje hebben bekeken. Ja zelf kwam ik ook tot rust en ik geef haar voor die dag nog een laatste dikke knuffel als ze me welterusten kust.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

 1. Wat geweldig dat je als gezin zo samen met Gods Woord bezig kan zijn,
  Lief van jullie. Jullie zorg en liefde voor jullie meiden.
  Zelf kan je er dan ook veel van leren, de onbevangenheid. Knuffel voor ze
  ❤❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant