vertrouwen

Vertrouwen op God en beseffen dat je waardevol bent

Een tijdje terug las ik s ochtends tijdens mijn stille tijd onderstaande Bijbeltekst uit psalm 37:5a‘Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op Hem.

Je leven in Gods handen leggen, dat is niet altijd makkelijk. Wat hebben we vaak de neiging om dingen zelf onder controle te willen houden en de dingen op onze eigen manier te doen. Vaak merk ik bij mezelf dat als het me zelf niet meer lukt, dan ga ik pas naar mijn Maker. Dan bid ik ‘Heer, hier ben ik, ik leg alles voor U neer, ik leg mijn leven in Uw handen’. Maar waarom pas op een moment dat het me zelf echt niet meer lukt? Waarom niet eerder? Het blijft steeds opnieuw een uitdaging om te beseffen dat God het is die me steeds weer nieuwe kracht geeft.

Hoe is dit voor jou? Waar moet jij aan denken als jij bovenstaande Bijbeltekst leest? Wat speelt er op dit moment in jouw leven? Als ik deze Bijbeltekst lees, moet ik direct denken aan het lied ‘hier is mijn hart Heer’ en dan vooral het stukje ‘hier is mijn leven’.

Ja, je mag je leven in de handen van de Heer leggen. Daar bij Hem is jouw leven veilig, ben jij veilig! Vind jij dat moeilijk? Heb je de neiging om je leven zelf in de hand te willen houden? Wil je alles zelf onder controle houden?

En dan lees in deze psalm, vertrouw op Hem. Vertrouwen. Pfoe. Dat kan soms best lastig zijn.

 

Vertrouwen op je Maker. Dat Hij voor je zorgt, dat Hij weet wat goed voor je is. Vol vertrouwen je overgeven aan Hem en jouw leven in Zijn handen leggen.

 

Want wat als je vertrouwen is beschaamt? Wat als er dingen zijn gebeurd in je leven waardoor je het moeilijk vind om mensen te vertrouwen en je het ook lastig vind om God te vertrouwen? Vertrouwen. Het kan soms zo makkelijk gezegd worden, vertrouw er maar op dat het goed komt.

Maar wat als het niet goed komt? Op deze aarde is gebrokenheid en het komt niet altijd goed. En toch. Toch hebben we zo’n grote God, dat Hij dingen ten goede kan keren. Ook al ervaar je dat misschien nu nog niet zo en zit je er midden in. Hij heeft jou een hoopvolle toekomst belooft, bij Hem is alles mogelijk. En nee, we weten niet of dat op deze aarde is, maar je mag wel weten dat God voor jou zorgt en altijd bij jou is!

In de Bijbelstudie van ik wonder jou bij psalm 37 las ik wonder jou las ik ‘Je bent zo ontzettend waardevol voor Hem. Voel je niet één van de velen, maar weet dat Zijn persoonlijke liefde en zorg voor jou enorm zijn, het hele jaar door. In elk proces van je leven. Vertrouw op Hem!’

Weet je het je wel met hoofd, dat je waardevol bent? Maar is het nog iets wat je met je hart geloofd en vind je het moeilijk om God te vertrouwen, maar verlang je wel naar rust en wil je leren om je aan Hem over te geven en op Hem te vertrouwen? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

    1. Dank je wel voor je reactie Aritha
      en herkenbaar wat je schrijft dat het moeilijk is om je leven in Gods hand te leggen in een wachtperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant