vol vertrouwen achter keuze blijven staan

vol vertrouwen achter je keuze gaan staan

Eind juni heb ik de intakedag van de coachopleiding bij Groundwork gedaan en s avonds werd ik gebeld dat ik kon starten met de opleiding in September.
Bijzonder om juist op de ochtend van de intakedag te lezen:
‘Ga vanaf vandaag vooruit, laat je verleden, je heden niet beïnvloeden of je toekomst bepalen. Vertrouw op Gods inzicht, Hij zal je nooit verkeerd doen gaan.’ Wat een bemoedigende woorden.
Zelf bad ik ‘Geef dat ik door Uw liefdevolle naar mezelf en de ander mag kijken en me mag verwonderen. En dat ik vol zelfvertrouwen, vol vertrouwen op U, mijn plekje mag innemen. En mag zijn zoals U mij heeft gemaakt.’

En wauw, wat was het een waardevolle dag. Ik heb er echt van genoten. De gesprekken, de oefeningen, de lesstof die we kregen, de prachtige locatie. Ik kwam echt vol enthousiasme thuis en had vooral veel zin om met de opleiding te gaan starten.

Maar na een tijdje werd de kritische innerlijke stem wel weer sterker. ‘Kan ik dat echt wel? Ben ik wel goed genoeg? Wie zit er nu op mij als coach te wachten? En is dit echt wel wat ik wil?’ waren vragen die door mijn hoofd maalden.

En vooral die eerste en laatste vraag hielden we bezig. Kan en wil ik het wel? Maar eigenlijk weet ik dat wel. Het is al vier en half jaar lang, sinds het volgen van de basic training van Groundwork mijn droom: coach worden en de Groundwork opleiding volgen.
Wat vooral de doorslag gaf was om de opleiding te gaan doen waren mijn ervaringen tijdens de oefening Onbevangen op weg. Daar werd ik zo blij van. Dit is een oefening waarmee je afrekent met jouw interne belemmerende gedachten en een ander je daarbij helpt. Mijn belemmerende factoren zijn nog steeds ik ben niet goed genoeg, ik mag er niet zijn, wie zit er nu op mij te wachten?
Op een gegeven kon ik weer stop hier tegen zeggen: STOP, ik mag er wel zijn. Ik mag mijn ruimte innemen. Ik mag zijn zoals ik ben!Ik mag mezelf laten zien!

Dat geeft zoveel lucht en vrijheid. Ik mocht dan ook echt achter mijn keuze gaan staan. Ja, ik ben de coachopleiding bij Groundwork gaan doen! En als er weer momenten zijn dat ik me er onzeker over voel, ook tijdens de opleiding  mag ik me laten sterken en leiden door mijn hemelse Vader. Ik mag Hem vragen of Hij mij de innerlijke kracht van de Heilige Geest wil geven. Ik mag bidden dat ik geworteld mag staan in Gods liefde. En vanuit die liefde aan de slag gaan met mijn coach- opleiding om ook anderen over die liefde te vertellen en er van uit te delen.

Ik mag steeds bidden om kracht om achter mijn keuze te blijven staan. Zo mooi om de dag na de intakedag een preek te horen over ora et la bora. Bid en werk. Ik mag bidden om kracht en dan het ook gaan doen. Niet in eigen kracht, maar in die van Hem. Steeds luisterend naar Zijn stem:
Je bent zo kostbaar 
mijn kind,
weet dat Ik jou
ontzettend waardevol vindt.

En als ik me geliefd voel door mijn Hemelse maker, mag ik vol vertrouwen achter mijn keuze blijven staan.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

  1. Herkenbaar hoor, dat stemmetje dat zich afvraagt of je wel goed genoeg bent voor zo iets. En dan toch kiezen en leren beseffen dat je zeer zeker goed genoeg bent. En dan zul je over een tijdje gaan zien dat je vrucht draagt en dan weet je het zeker. Ik ben goed genoeg, en meer dan dat. Dank voor je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant