vol vertrouwen onderweg zijn

vol vertrouwen onderweg zijn

Vol vertrouwen onderweg zijn samen met je Maker. Hoe is het voor jou om je Maker te vertrouwen? Op welke momenten vind je dat lastig?

Vertrouw God maar, Hij gaat met je mee, je bent niet alleen. Wat kan dat soms makkelijk klinken. Vertrouwen. Maar hoe dan? Ik wil wel, maar ik vind het zo moeilijk. Ik vind het zo spannend om me echt helemaal aan Hem over te geven, niet een klein deel van mijn leven, maar mijn hele leven. Herken jij dit? Vind jij het moeilijk om God te vertrouwen?

Ik las in het boek genadeloos goed van Arie de Roover

‘er zijn massa’s mensen die wel in iets of in God geloven, maar er niet aan moeten denken om hun vertrouwen op God te stellen. Jezus wordt tot drie keer toe verleid om zelf de regie in zijn leven te pakken en niet meer op de Vader te vertrouwen. De missie van satan is wantrouwen zaaien op basis van leugens en illusies.’ (…)

De boom van goed en kwaad was waarschijnlijk net zo’n boom als de andere bomen. Het unieke was de plek waar hij groeide. In het midden van de hof. God, aan wie deze boom toebehoord, wil het centrum van je leven zijn. Hij moet zelfs de kern zijn als je je leven tot zijn recht wilt laten komen. Als je het leven wilt leven zoals het bedoeld is, in volledige vrijheid, dan zal God het middelpunt moeten zijn.’

 In welke leugens geloof jij die er voor zorgen dat je het moeilijk vind om God te vertrouwen? De leugen dat je het zelf moet doen? De leugen dat je voor Hem niet belangrijk bent?

Mooi wat Arie schrijft over de unieke plek van de boom van kennis van goed en kwaad. In het centrum. Staat God echt centraal in jouw leven? Is Hij het middelpunt van jouw leven? Leef je echt voor en door Hem?

Vertrouwen. Ik blijf het soms best lastig vinden, om Hem echt te vertrouwen en niet zelf de dingen onder controle te willen houden. Maar zo mooi op de momenten dat ik daar mee stoei krijg ik van mijn Maker zulke liefdevolle, bemoedigende woorden via een lieve vriendin die tegen me zegt ‘Als je op Papa’s voeten danst, hoef jij niet te weten wat de volgende stap is’. En een paar dagen zei een andere vriendin ‘leg je hand maar in Papa’s hand ook al weet jezelf niet waar de weg naar toe gaat’. Diezelfde dag liep ik door de winkel en kwamen de woorden uit een liedje op de radio ‘Daddy, hold you’ ineens zo binnen.

Wauw, zo mooi om te mogen ervaren hoe Papa me wil aanmoedigen en bemoedigen, om me aan Hem over te geven, Hem te vertrouwen. Hij houdt me vast en samen met Hem, soms in Zijn armen, en soms weer aan Zijn hand mag ik onderweg gaan. Hij gaat met me mee in mijn bedrijf, in mijn gezin, in mijn persoonlijke helingsproces. Hij is bij mij in alle stappen die ik zet.

En met deze bemoedigende woorden die ik ontving, wil ik jou ook weer bemoedigen. Je mag vol vertrouwen onderweg gaan samen met je Maker. Wanneer je het moeilijk vind om je echt aan Hem over te geven en op Hem te vertrouwen, zeg dit dan eerlijk tegen Hem in gebed. ‘Papa, ik wil U vertrouwen, ik weet dat U te vertrouwen bent, en dat U goed bent, maar ik vind het zo moeilijk om de controle los te laten. Help me om datgene wat tussen U en mij instaat los te laten en echt op U te vertrouwen.’

Hij wil jou helen en genezen, wanneer jij jouw leven vol vertrouwen aan Hem geeft.

Zo mag je samen met Hem vol vertrouwen onder weg. Vol vertrouwen uitzien naar kerst, het feest van Koning Jezus. Vol vertrouwen uitzien naar Zijn wederkomst. Het moment waarop je de Koning der Koningen mag zien zoals Hij is en Hij jou volledig wil helen en genezen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant