waardevol boek: zij aan zij

waardevol boek: Zij aan zij

‘Dank U God, dat U ons de kans geeft om deel uit te maken van uw geweldige verhaal. Vanaf het begin van dit project tot aan het einde heeft God deuren geopend en gesloten, en ons de weg gewezen die we moesten gaan. Ik ben intens dankbaar voor zijn leiding.’
Als ik deze eerste woorden lees uit het dankwoord aan het begin van hetboek Zij aan zij, voel ik de rillingen over mijn armen. Wauw, wat hebbenwe toch een grote God. Zo indrukwekkend om te lezen in zij aan zij hoe Hij zijn kinderen roept en hoe juist moslims tot geloof in Jezus komen. Echt heel indrukwekkend om te lezen.

Zij aan zij is echt een boek waarbij je direct midden in het verhaal zit. Ik herken me vooral in de hoofdpersoon  Mia, wat kun je soms het gevoel hebben dat jouw rol niet zo veel voorstelt, maar God gebruikt ons allemaal in Zijn plan. En dan het verhaal van de andere hoofdpersoon, Halimah, wauw wat indrukwekkend om te lezen hoe zij tot geloof in Jezus komt, weer raakt dat me intens als ik dat lees en voel ik echt Gods Geest tijdens het lezen van het boek. En dan het moment dat haar familie er achter komt dat ze in Jezus is gaan geloven. Zo heftig wat ze dan moet ervaren, maar ook zo bijzonder hoe God haar dan de kracht geeft en haar leidt.

Wanneer ik halverwege het boek ben vraagt mijn dochter waar het boek over gaat. ‘Het gaat over een vrouw die in een Afrikaans land leeft waar veel mensen moslim zijn en zij Jezus leert kennen’ zo vertelde ik haar. ‘Loopt het wel goed af dan?’ is haar reactie. ‘Ik weet niet of het goed afloopt, maar weet wel dat wanneer je in Jezus gelooft het altijd goed afloopt, omdat je dan bij Hem in de hemel mag komen. Al lijkt het me echt heel moeilijk om te blijven geloven als je zoveel tegenstand ervaart.’

Dit boek heeft mij echt de ogen geopend voor de moeiten die christenen ervaren als zij moeten leven onder islamitische wetten. Het is echt een indrukwekkend verhaal, met veel culturele aspecten er in verwerkt.

Soms hoorde ik wel verhalen van vluchtelingen die gevlucht waren omdat ze in Jezus geloven, maar door het lezen van dit boek is het nog meer voor mij gaan leven.
Mijn lieve zussen in het geloof in landen als Soedan, maar ook in andere landen waar ze niet in vrijheid Jezus kunnen volgen zal ik nog meer opdragen in mijn gebed. Gebed is namelijk zo’n machtig wapen. Zo kunnen wij als vrouwen, net zoals de hoofdpersonen Mia en Halimah, zij aan zij staan.
Zij aan zij, want geloven kun je niet alleen, we hebben elkaar nodig. En nee, God vraagt niet aan ieder van ons om net als Mia samen met haar man naar Soedan te gaan en te werken onder moslims, maar we kunnen altijd voor onze zussen bidden, want dat is zo nodig!

Wanneer je meer wilt weten en een waargebeurd verhaal wilt lezen van een christenvrouw in een moslimcultuur, dan is dit boek echt een aanrader.

Deze recensie van Zij aan zij wil ik afsluiten met de oproep: ‘Zullen we samen bidden, zodat we zij aan zij staan met onze vervolgde zussen van over de hele wereld en nu specifiek in Soedan?’

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant