blik omhoog spel

waardevolle momenten tijdens blik omhoog spel

‘Helaas kan ik nergens de sleutel van de tandemfiets vinden. Gelukkig kon ik op een andere fiets. Helaas was die wel erg wiebelig en moesten we echt haasten. Gelukkig waren we nog op tijd en hadden ze de tandemfiets niet nodig op school.’ Dit appje stuurde ik mijn man nadat mijn frustraties weer een beetje waren gezakt omdat hij per ongeluk een fietssleutel van de tandemfiets voor mijn jongste mee had genomen naar zijn werk. De avond er voor hadden we samen als gezin voor de eerste keer het blik omhoog spel gedaan.

Blik omhoog, een gezinsavontuur rond de Bijbel

Blik omhoog is een spel dat je kan helpen om op een ontspannen manier vorm te geven aan geloofsopvoeding in je gezin. Het bevat 26 spelletjes en activiteiten voor het hele gezin, met de Bijbel als basis. Een mix van lol maken en serieus nadenken. Momenten met diepgang, maar ook gezelligheid. Het is geschikt voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Tijdens de maaltijd vraagt mijn oudste dochter ‘wanneer beginnen we nu? Ik ben zo nieuwsgierig.’ ‘Nou vooruit, ik zal eerst uitbeelden hoe dit spelletje heet.’ Al snel heeft ze de titel geraden: ‘hoe loop dit af?’ Teleurgesteld reageert ze ‘nu weet ik nog niets mam’. ‘Nog even geduld, als iedereen is uitgegeten gaan we beginnen. Wil jij anders alvast de Kinderbijbel pakken? Dan mag je het verhaal van Jozef op zoeken’ zo reageer ik op haar enthousiasme. Ze leest over Jozef die verkocht werd door zijn broers en naar Egypte werd gevoerd. We praten er over door aan de hand van de vragen van het kaartje. Waardevol om zo samen in gesprek te zijn.

Waardevolle momenten

Dan is het tijd om iets te doen. We leggen op de grond een kleed neer en gaan er met ons vieren op zitten. We bedenken samen een verhaal en onze jongste dochter krijgt de opdracht om blij te kijken als we ‘gelukkig’ zeggen en verdrietig, teleurgesteld of boos als we ‘helaas’ zeggen. Om de beurt zeggen we een zin, die de ene keer begint met gelukkig en de keer daarna met helaas.

Geweldig om zo samen de gekste dingen te bedenken. Als we zijn uitgelachen gaat het kleed aan de kant en is het tijd om te dansen op het lied God heeft een plan met je leven. Dan lees ik nog het laatste stukje voor, van wat er op het kaartje staat:

God heeft alles in Zijn hand, ook jouw leven. Ook al gebeuren er moeilijke dingen en snappen we soms niks van God. Als je Zijn hand niet begrijpt (de dingen die God doet of toelaat), mag je wel Zijn hart vertrouwen (hoe God is. Hij is liefdevol en trouw). Net zoals Hij Jozef niet in de steek liet, laat Hij jou ook nooit in de steek.

Blik omhoog is echt een aanrader om op een ontspannen manier samen met je kinderen bezig te zijn met geloof, en zo samen waardevolle momenten te beleven. Wil jij dit spel ook bestellen? Kijk dan eens op de site van momentjess.nl

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant