wandelen met je Maker

wandelen met je Maker

Wat kan ik er van genieten om te wandelen in het bos. Heerlijk de boslucht opsnuiven, me verwonderen over Gods prachtige schepping. De vogelgeluiden doen me denken aan de momenten dat ik als klein kind bij mijn opa en oma in hun tuin speelde en echt even tot rust kwam en mezelf kon zijn. Even niet de drukte van het gezin waar ik uit kwam. En dat gevoel van tot rust komen ervaar ik nu vaak ook als ik heerlijk relaxte door het bos wande. De natuur heeft echt een rustgevende werking. En terwijl ik zo door het bos wandel, moet ik denken aan mijn Maker. Hoe mooi Hij alles geschapen heeft, maar ook dat ik met Hem mag wandelen. Hierover las ik laatst in het boek stop met worden, je bent het al, het volgende ‘als je wandelt, neem je de tijd om echt te luisteren, praat je met elkaar in alle rust en wordt je relatie versterkt. Als je wandelt, is er namelijk geen te behalen doel. Je doet het rustig aan, je geniet van alles om je heen en je praat met elkaar. God wil graag samen met jou wandelen. Je bent gewild en gewenst.’

Wauw, ik probeer de woorden echt te proeven en tot me door te laten dringen. God wil met mij wandelen. Geen doel, maar gewoon genieten en praten. Ja, ik mag met Hem praten, als wat me bezighoudt aan Hem vertellen. Genieten van de wandeling samen met Hem.

Maar wat is het regelmatig mijn valkuil dat ik niet wandel, maar hardloop, of zelfs ren. Ik ren dan voor Hem uit in mijn enthousiasme en dan ben ik veel te veel gefocust op mijn doel en zo lukt het me niet meer om te genieten. Pas als ik dan moe of uitgeput op een bankje in het bos ben neergeploft realiseer ik me dat weer en zie ik Hem weer wandelen. Maar het mooie is, is dat Hij me dan optilt als ik zo vermoeid ben of naast me komt zitten op dat bankje. En daar op dat bankje geeft Hij me weer nieuwe kracht en vanuit die kracht kan ik weer samen met Hem op weg en samen wandelen. Niet meer bezig zijn met waar ik naar toe loop, maar genieten van het moment en de wandeling.
Gewoon stap voor stap, samen met Hem wandelen. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

 1. Wat een prachtige vergelijking, ik moest er ook denken dat ik dan Hem de wandelroute mag laten bepalen.
  Dank je wel voor dit mooie blog.

 2. Wandelen met God is een beeld uit de Bijbel, dat ik erg mooi vind. Je verwoordt het ook mooi: niet doelgericht draven maar wandelen. Ik glimlach ook omdat we alweer een match hebben qua onderwerp. In mijn blog ‘De wandeling’ nodig ik mijn lezers uit om te wandelen met mij. Maar ik vergeet helemaal een pauze in te lassen! Jij herinnert me er met het beschreven bankje aan hoe belangrijk dat is

  1. Wat leuk dat de onderwerpen zo mooi matchen! Ik zag jouw blog al wel voorbijkomen, maar nog niet de tijd genomen om het te lezen. Ik ga maar eens op dat bankje zitten en jouw blog lezen

 3. Wat prachtig verwoord! Heel herkenbaar. Ik wandel ook regelmatig en ren maar al te vaak voor hem uit… wachten op de Heer en geduld hebben dat moet ik doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant