geen vrede zonder strijd

zonder strijd geen vrede

‘U laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water, U geeft mij nieuwe kracht en leidt mij langs veilige paden tot eer van Uw Naam!’ Bemoedigende woorden uit psalm 23. Bij God mogen we tot rust komen, Hij voert ons naar vredig water. We hebben het steeds opnieuw nodig om tot rust te komen bij Hem, want Hij alleen kan echte vrede en nieuwe kracht geven.

Terwijl ik de woorden uit psalm 23 las voelde ik mezelf onrustig en wist ik niet zo goed wat ik moest met dat vredige water en hoe ik tot rust kon komen. Ik ging bidden ‘Heer, geef mij Uw vrede! Geef dat ik tot rust mag komen bij U. Wilt U tot mij spreken door Uw Woord?’

Ik opende de Bijbel bij Ezechiël en las ‘als het onheil komt, zullen jullie beseffen dat ik God, de Heer, ben. Luister naar de woorden van God, de Heer. Zo zullen jullie weten dat Ik de Heer ben. Ze zullen weten dat Ik de Heer ben. Ze zullen weten dat Ik de Heer ben.’

Ik laat de woorden uit Ezechiël tot me doordringen en vraag mezelf af, weet ik eigenlijk nog wel wie God echt is? Of lees ik de Bijbel alleen zo dat het in mijn straatje past? Lees ik alleen die bemoedigende woorden op de momenten dat ik wel wat bemoediging kan gebruiken? En ja, God is een liefdevolle Vader. Hij wil dicht bij ons zijn in ons verdriet en onze pijn. Hij wil ons Zijn rust en vrede geven, maar dat doet Hij als we echt voor Hem leven. We leven niet voor onszelf, maar tot eer van Hem! En nee, dat gaat niet vanzelf. Uit onszelf hebben we de neiging om voor onszelf te leven en zijn we gericht op onszelf. Maar we mogen luisteren naar Zijn stem. Hij roept ons op om ons te bekeren. We mogen steeds opnieuw van Jezus leren. Om Gods weg te gaan en in Zijn liefde geworteld te staan. Niet voor onszelf, maar tot eer van onze Heer! Een rechtvaardig God is Hij. Hij is het die recht doet, en Hij maakt jou vrij, wanneer jij je zonden belijdt, dan voert Hij voor jou de strijd! Strijd. Ja, strijd. Er is geen vrede, zonder strijd. Heb jij je jouw tekorten beleden? Dan is Hij het die jou bevrijdt.

Besef je nog echt dat Jezus voor jou leed? En dat Hij de goede strijd voor jou streed? Er is geen vrede, zonder strijd. Geef je maar over aan Hem. Luister naar Zijn stem: Mijn vrede geef ik jou, zoals de wereld die niet geven kan! Deze woorden sprak Hij nadat Hij voor deze vrede, had gestreden en intens had geleden. Voor jou en voor mij. Alleen Hij maakt ons vrij! Hij geeft ons Zijn vrede.

Op welk gebied in jou leven ervaar jij op dit moment strijd en verlang je zo naar rust en vrede? Breng het maar in gebed bij je Maker. Hij wil jou in jouw strijd, Zijn vrede geven, wanneer jij naar Hem toegaat.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant