je pijn er laten zijn

40 dagen tijd: je pijn er laten zijn

Heb jij de film the Shack ook gezien of het boek de Uitnodiging van Paul Young ook gelezen? Zelf ben ik naar een conferentie van Vaderhart.nl geweest dat ging over de uitnodiging. De sprekers waren Arie de Rover en Lora Kremer. Samen met hen keken we naar de film. Wat waren het confronterende, maar vooral ook bemoedigende dagen. Vandaag de vierde woensdag van de 40 dagen tijd, de lijdenstijd, gaat het over je pijn er laten zijn.

God nodigt jou uit, om naar de hut te gaan. Jouw hut, vol verdriet, verlies en pijn. We hebben er allemaal mee te maken in ons leven. Wat is jouw verlies, jouw pijn? Juist daar wil Hij heel dicht bij je zijn. Vlucht er niet voor weg. Al is dat heel menselijk, want pijn doet zo’n pijn en is echt niet fijn. The shack, de hut, is jouw ziel. Er is een plek in je ziel waar Papa op je wacht en Hij tegen jou zegt:

Ik heb zo uitgekeken naar je komst. Je weet niet hoeveel Ik van je hou. Ik ben dol op jou! Kom maar bij mij en huil maar. Al jouw tranen worden bewaard.

Tranen zijn zo kostbaar, dan zit je in de kern van je bestaan. Mag jij huilen van jezelf? Je mag vol van tranen samen met Jezus op zoek naar jouw waarheid. De waarheid over jouw leven, daar waar de pijn en het verdriet is. Je pijn lost niet zomaar op. Het is geen gemakkelijke weg. Ben je ook boos op God, of hou je je in uit angst? Je mag het uitschreeuwen naar God. Midden in jouw pijn. Hij wil zo graag dat je dat doet, Hij verlangt namelijk naar een echte dochter.

Jouw pijn kun je niet vergelijken met een ander. Misschien heb je de neiging om je eigen verdriet kleiner te maken, maar je mag je eigen gebrokenheid onder ogen komen. Genezing begint namelijk bij het onder ogen komen van je pijn. Niets is zo verloren, dat God er niets mee kan.

Je mag je pijn er laten zijn. Ja, juist in jouw pijn, wil Papa, heel dicht bij jou zijn. Daar wil Hij Zijn liefde laten stromen. Houdt mij vast Papa, heel dicht bij Uw hart.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant