40 dagen tijd woestijnperiodes

40 dagen tijd woestijnperiodes

‘Om echt vrij te worden moet je soms een woestijnreis maken, dat is niet makkelijk  en is ook geen kwestie van een paar dagen. Het pad dat je dan moet volgen is te vergelijken met dat van de kinderen van Israël nadat ze uit Egypte gekomen waren. De woestijn is een plaats vol onbekende dingen – maar tegelijk een land vol mogelijkheden. Het is de plaats waar de woestijnmentaliteit van het volk, de negatieve manier van denken zou worden blootgelegd. Maar het is ook de plaats waar God hun harten en zielen zal versterken. Het is de plek waar Hij hun innerlijk zal veranderen, zodat ze niet langer denken als slaven, maar als zegevierende, vrije mensen. Als ze de muren en reuzen wilden overwinnen die hun in het Beloofde Land wachten, moesten ze hun zwaar beschadigde hart versterken.’

Prachtige woorden om over na te denken van Christine Cain, die zij schrijft in haar boek Vrij van Schaamte.

De woestijn is een plaats vol moeilijkheden, maar ook van mogelijkheden. In welke woestijn bevind jij je op moment? Of welke woestijnperiodes heb jij in je leven gekend? Ga jij in jouw woestijn naar je Hemelse Vader, je Maker? En nee het is niet makkelijk in de woestijn, maar God is wel bij jou! Hij laat jou nooit alleen.

Ik daag je de komende week uit om met jouw beschadigde hart naar Jezus te gaan. Bid maar: Hier is mijn hart Heer, spreek Uw waarheid in mij. Verander mijn woestijnmentaliteit, het negatieve denken over mijzelf en de ander. Leer mij om door Uw ogen naar mezelf en de ander te kijken. Leer mij om niet langer als slaaf te denken. Ik ben niet langer een slaaf van angst, maar een geliefd kind van U! Help mij om mijn woestijnperiode te gebruiken om me door U te laten veranderen en te worden zoals U mij heeft bedoeld.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

 1. Mooi geschreven.
  Ik ben nog op weg door de woestijn, en dit is nog niet echt makkelijk.
  Ik mag mijzelf gaan zien als een waardevol geliefd kind door de Vader.
  Maar vaak vergeet ik dit, zak ik weg in mijn pijn , eenzaamheid en verdriet.
  Deze 40 dagen ga ik mij steeds meer realiseren wat Jezus eenzaam was, verlaten door God.
  Hij die zoveel voor mij heeft gedaan, en dan kan ik alleen maar vol schaamte bidden vergeef mij Heer.
  God bless

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant