biddend er voor de ander zijn

biddend er voor de ander zijn

Lijden. Wat is er veel lijden in dit leven. Veel gebrokenheid. Je hoeft het nieuws maar te kijken of de krant te lezen en je leest of ziet het lijden van de mensen op deze wereld. Deze blog had ik een tijdje terug al ingepland, maar hoe actueel is het nu, nu het corona virus ook in Nederland steeds meer het straatbeeld gaat bepalen. Maar niet alleen het corona virus in Nederland, ook de situatie met de vluchtelingen in Griekenland, in kamp Moira is zo heftig. In wat voor een uitzichtloze situatie zijn zij nu. En dan die kinderen te zien, dat raakt me diep. De vraag die bij me opkomt is dan ook hoe kan ik er voor de mensen zijn die getroffen worden door het corona virus? Maar ook voor de vluchtelingen en dan in beide gevallen juist ook voor de kwetsbare mensen?

Het eerste wat in me opkomt in verband met het corona virus is door mijn verantwoordelijkheid te nemen en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze kinderen wilde ik al thuis laten van school, maar nu zijn de komende drie weken de scholen dus ook dicht. Naast het zo min mogelijk contact met andere mensen, kan ik ook voor de mensen te bidden die betrokken zijn bij het corona virus, patiënten, mensen om hen heen, verplegend en ziekenhuispersoneel, maar ook de regering en andere verantwoordelijken, dat zij wijze beslissingen mogen nemen.

Bid je mee? Vandaag is het een dag van nationaal gebed tegen het corona virus. Zullen we er zo samen biddend voor elkaar en de ander zijn? Juist in het lijden en de pijn. Er niet bij wegkijken, maar er biddend voor de ander zijn.

Dit doet me denken aan een gedeelte uit het lied Jezus ga ons voor en daar wil ik dan ook mee afsluiten: Jezus ga ons voor, deze wereld door. Moet ik met de ander lijden, Jezus geef ons kracht voor beide.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant