blind vertrouwen

blind vertrouwen

‘Zullen we een spelletje doen?’ vroeg ik aan onze jongste dochter terwijl ik een theedoek uit de kast pakte.
‘Ja, pelletje!’ zo reageerde ze enthousiast. Ondertussen knoopte ik de theedoek om haar hoofd. ‘Zie je nog iets?’
‘Nee!’
‘Kom maar’ zei mijn oudste op het moment dat ze de hand van haar zusje vastpakte. In het begin hield ze haar hand stevig vast. Op een gegeven moment hield ze haar niet meer zo vast en liep ze voor haar. ‘Eng’ 
‘Ja, dat is wel spannend he? Als ze je handen niet meer vasthoudt’ zo reageerde ik op onze jongste.
Na het blindemannetje spelen liet mijn oudste dochter zich naar achteren vallen in mijn armen. 

‘Wat is het onderwerp van vanavond?’ 
‘Bartimeus?
‘Nee geen verhaal, maar een onderwerp!’
‘Blind zijn?  Oh nee, ik weet het al: vertrouwen’, zo raadde ze het onderwerp.

Vertrouwen. ‘Waar denk je aan bij vertrouwen?’
‘Dat je iets kunt vertellen aan de ander en dat die persoon het niet doorverteld.’
‘Ja, dat is ook wel een mooi aspect van vertrouwen. Dat jouw woorden veilig zijn bij de ander. Bij het blindemannetje ging het ook om vertrouwen. Blind vertrouwen’ zo vertel ik verder.
Verontwaardigd reageert ze ‘nou, mijn zusje liet me anders overal tegen aan knallen, was echt niet te vertrouwen! Al ging het de tweede keer dat ze het deed wel beter.’

Vertrouwen. Ik sla de Bijbel open en lees in psalm 11: Bij de Heer ben ik veilig. Als je iemand kunt vertrouwen, dan voelt dat veilig. Dan lees ik verder in psalm 12: De Heer doet wat Hij belooft. Op Hem kun je vertrouwen, dat is zeker!  Uit psalm 13 lees ik de woorden: Heer, ik vertrouw op Uw liefde.
Tot slot lees ik een stukje uit psalm 37: Vertrouw op de Heer en doe wat goed is. Laat je leiden door de Heer. Vertrouw op Hem, Hij zal je helpen. 
We weten niet hoe het komende jaar zal gaan. Wel weten we dat we op God mogen vertrouwen en Hij ons altijd zal leiden en helpen.

We zingen samen het lied: Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God en luisteren naar de liederen: U leert me lopen op het water en allerbeste vriend van make some noise kids. Waarin ze zingen: God is trouw. Je mag zijn wie je bent.

Ja God is trouw. We mogen Hem vertrouwen. Blind vertrouwen, als een kind. Het ene moment neemt Hij ons aan de hand en leidt Hij ons veilig naar de overkant. Een ander moment laat Hij ons los en loopt Hij achter ons, maar Hij blijft altijd om ons heen en laat ons nooit alleen. Ook al zien we Hem niet, we mogen Hem blind vertrouwen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

8 reacties

 1. Dat is zo mooi he, dat we God altijd kunnen vertrouwen en Hij ons nooit alleen laat! Ik heb soms nog moeite om mensen te vertrouwen en mensen falen ook, want we zijn niet volmaakt. Maar God is er altijd voor me. Dat voel ik niet altijd, maar gelukkig weet ik het.

  1. Fijn he, om dat te weten, dat God er altijd voor je is. Als voelen niet altijd lukt, dan weten gelukkig wel. Herkenbaar dat het soms moeilijk is om mensen te vertrouwen. Ik bid voor je dat je hierin wel mag groeien.

 2. Wat een prachtige lessen mag jij je meiden zo spelenderwijs meegeven.
  Iedere keer vind ik dat zo bijzonder om te lezen, je bent een heel bijzonder en mooi mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant