bouwen op Jezus

bouwen op Jezus

Er raasde een paar weken terug een flinke storm. Terwijl ik op mijn fiets tegen de wind in ploeterde, moest ik moeite doen om niet om ver geblazen te worden.

Als je niet stevig staat, kun je zomaar omver worden geblazen. Hoe is dit voor jou? Ben jij iemand die door anderen zo omver wordt geblazen? Of blijf jij wel staan bij wat jij wil? En sta je stevig? Met beide voeten op de grond, en geworteld. Dat klinkt misschien wat zweverig, dat je geworteld en geaard bent. Het betekent eigenlijk niets anders, dan dat je jou jouw plek op deze aarde bewust inneemt. Je mag geworteld en gegrondvest zijn in Gods liefde. Je voeten stevig op de grond zetten en alsof er vanuit de aarde, vanuit je voeten de liefde omhoog stroomt. Door die liefde van God mag je steeds meer zijn zoals Hij je heeft bedoeld en jouw plekje in nemen en juist met je voeten en je benen gaan waar Hij je heen leidt.

Sommige periodes lukt me dat heel goed om stevig te staan, maar er zijn ook periodes dat ik dat wel lastig vind. Het lukt me dan niet om echt mijn plekje in te nemen. Soms laat ik me dan zo maar om blazen door anderen. Dan ben ik te veel bezig met wat zij er van vinden. Dan luister ik niet meer naar mijn hemelse Vader, maar naar de meningen van anderen. Weet je wat mij dan helpt? Om me er bewust van te zijn wie er onder mij is. Wie er onder je is? Ja, wie er onder je is. Jezus wil als een Rots onder jou zijn. Je mag op Hem bouwen.

Als je op Hem bouwt, geeft Hij je de kracht om jouw plek in te nemen en je niet omver te laten blazen. Jij mag er Zijn, omdat je Gods geliefde dochter bent! Wanneer je op Hem bouwt, heb je een stevige basis. Die basis is dat Hij steeds opnieuw tegen jou zegt: Je bent waardevol, Mijn geliefde dochter.

Bouwen op Jezus

En als je op Hem bouwt, dan hoef je de dingen niet in eigen kracht te doen. Dan mag je in Zijn kracht de dingen doen die Hij op je pad brengt. Het zal niet altijd makkelijk zijn, maar toch mag je weten dat Jezus bij je is. Prachtig wordt dit verwoord in de liederen: Ik bouw op U en Jezus alleen, waarin we zingen: ‘Ik bouw op U, mijn Schild en mijn Verlosser, U voert de strijd, de hulde is U gewijd.

Ja, je mag op Jezus bouwen.

‘Jezus alleen, ik bouw op Hem. Hij is mijn hoop, mijn lied, mijn kracht. Mijn vaste grond, mijn fundament, dankzij Zijn liefde leef ik nu.’ Omdat Jezus jouw vaste grond is, jouw Rots, jouw fundament mag je stevig staan in Zijn liefde.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

6 reacties

  1. Hoi Johanneke, dankjewel voor je mooie blog weer. Ik werd erdoor bepaald bij wat ik juist afgelopen tijd heb ervaren. Hoe snel je bijna zonder het te beseffen ‘omver’ dreigt te gaan. Ik kwam erachter, dat ik iets meer naar een medebroeder luisterde, dan naar God. Ik bedoel eigenlijk: ik keek niet meer alleen naar boven, maar verwachtte het ook een beetje van mijn broer in Christus. En toen werd ik onrustig en moest ik aan het belijden en opnieuw enkel voor mijn God en Vader kiezen! Buiten Hem heb ik niets nodig, net zoals psalm 23 zegt: Mij ontbreekt niets. Het is heerlijk om zo teruggebracht te worden naar God alleen. Jesus, You are my all in all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant