dankbaar onbevangen op weg

dankbaar onbevangen op weg

Onbevangen op weg gaan. Wat blijft dit steeds opnieuw weer een uitdaging. Ik heb regelmatig de neiging om me te focussen op het doel en vergeet dan te genieten van de reis. En wat helpt het me dan om naar mijn jongste dochter met het syndroom van down te kijken. Heerlijk hoe we een paar weken terug samen naar het bos gingen en in een boom klommen en verstoppertje deden. Heerlijk om haar zo intens te zien genieten.

Onbevangen op weg gaan. De weg van God gaan. Maar welke weg is dat? En hoe kom je daar achter? Je eigen pad gaan en niet dat van een ander, maar wat kan dat soms lastig zijn. Dat andere pad wat soms zoveel mooier en avontuurlijker lijkt en veel minder hobbels en kuilen of modderpoelen lijkt te hebben.
Steeds opnieuw mogen we samen op weg gaan. De weg van heelwording. De weg naar binnen, wat er binnen in je leeft, om datgene wat er binnen in jou leeft, om dat te gaan begrijpen en er mee naar Jezus te gaan.

Ja, er zullen steeds momenten blijven dat je geraakt of getriggerd wordt, al zal het misschien minder heftig zijn, wanneer je leert hoe je hier mee om kunt gaan en het niet langer wegdrukt. Op zo’n moment dat je geraakt wordt door iets wat er gebeurd of een opmerking van een ander, wat doe je dan? Vlucht je weg, bevries je, of ga je vechten? En weet je, wat je ook doet, het is ok, dit is zoals jij dat doet. Probeer daar maar eens bij stil te staan, om je zo bewust te worden van hoe jij dat doet. Ontdek het maar bij jezelf. Of vind je dat spannend en sta je daar liever niet bij stil omdat het zo confronterend is?
Het kan ook zijn dat je verward blijft stil staan, en ook dat is oké. Verwarring is de vooravond van leren, hoorde ik laatst iemand zeggen.
Of ben je iemand die direct dwars door de modder gaat? Dwars door het dal. Je kunt niet van top naar top springen. Ik gun het je om juist naar de modder te gaan, hoe moeilijk en pijnlijk dat ook is, want daar in de modder, in je dal wil God dicht bij je zijn. Al is het ook heel begrijpelijk dat je daar niet wilt zijn, omdat het zo’n pijn doet of nog te heftig is.

Voor mij waren die momenten, het moment dat we vlak na de bevalling van onze jongste dochter te horen kregen dat ze het syndroom van down heeft. Maar juist in haar kraamweek kwam de voorganger langs met bemoedigende woorden uit Jesaja 43. Zij is kostbaar, zo waardevol in Gods ogen. En ja dat is ze zeker en dat was ze vanaf het eerste moment dat ik haar zag, maar dat nam de zorgen die ik me maakte niet weg. En toch, juist in die periode heb ik mogen ervaren dat Jezus heel dicht bij was. Net als in de jaren dat ik een aantal keren een miskraam heb gehad. Juist op de moeilijke momenten wil Hij me dragen.

Wat ben ik dankbaar dat ik nu al sinds 6 jaar met de woorden uit Jesaja 43:4 Je bent zo kostbaar, zo waardevol en God houdt zoveel van jou, andere vrouwen mag bemoedigen. En nu naast het schrijven van bemoedigende blogs ook persoonlijk vrouwen mag coachen, dat maakt me echt dankbaar. Vooral de combinatie van het schrijven en het coachen, daar word ik echt blij van. Vorig jaar heb ik een online 40 dagen cursus ik ben waardevol geschreven en ontwikkeld en gegeven en nu ben ik op moment ben ik bezig met het ontwikkelen van een verdieping hier op. Zo mooi om te doen. Om zo tot zegen te mogen zijn voor anderen. Om anderen te bemoedigen en naast ze te lopen op hun pad. Zo  mogen we samen leren om onbevangen op weg te gaan.
Een mooi beeld die ik kreeg tijdens een van de praktijkdagen van mijn coachopleiding bij Groundwork was het beeld dat Jezus naast me liep en tegen me zei You can do it! En zo liep ik samen met Hem op mijn doel af. En daar bleef Hij staan om me nog meer aan te moedigen. En zo wil Hij ook jou aanmoedigen wanneer je twijfelt of je onzeker voelt of niet weet welk pad je moet lopen. Hij loopt naast je en moedigt je aan Je kunt het! Samen met Jezus mag ook jij onbevangen op weg gaan.

Vind je moeilijk om onbevangen op weg te gaan en heb je de neiging om je zorgen te maken, of zie je veel beren op de weg? Of houden jouw belemmerende overtuigingen je tegen? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om samen te kijken wat ik hierin voor jou zou kunnen betekenen.

Om het luchtig af te sluiten wil ik deze blog afsluiten met een liedje van Brother bear waar ik vaak samen met onze jongste dochter op dans, wat me helpt om te genieten van het onderweg zijn op de momenten dat ik zelf weer te veel beren op de weg zie, of te veel gefocust ben op op mijn doel en daardoor vergeet te genieten. 

  

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Verwarring is de vooravond van leren, wat een mooie, daar ga ik eens op kauwen.
    Dat onbevangen zijn vind ik best nog een uitdaging.

    1. Ja mooie quote he? En dat onbevangen is inderdaaf niet altijd makkelijk, zal voor je bidden dat Papa je daarbij wil helpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant