dankbaarheid is een keuze

dankbaarheid is een keuze

Wat waren het heerlijke dagen in Zeeland tijdens de herfstvakantie. Al begon de vakantie niet zoals gehoopt, een dag voor vertrek had ik migraine. Ik weet nog dat ik dacht ‘een nacht goed slapen’ en dan gaat het vast een stuk beter. Dit was helaas niet het geval.

Eenmaal aangekomen op ons vakantie adres nadat we al een heerlijke korte strandwandeling hadden gehad, merkte ik dat als we binnen waren mijn hoofdpijn niet minder werd. Zelfs een boek lezen lukte me niet, iets wat ik normaal veel doe als we op vakantie zijn. Ik baalde er flink van, ik had er zo’n zin in gehad om even een paar dagen weg te zijn. Ik merkte bij mezelf dat ik wat bleef hangen in mijn baalgevoel en dat het me niet lukte om echt te genieten van de vakantie.

De tweede vakantiedag besloot ik het anders te doen. Ik wilde niet meer kijken naar wat me niet lukte door mijn hoofdpijn, maar nagaan wat nog wel lukte en er niet langer tegen te vechten, maar aan toe te geven. Blijkbaar had mijn lichaam rust nodig en was ik de afgelopen tijd iets te lang achter elkaar doorgegaan en had ik niet goed naar mijn lijf geluisterd.

Ik merkte dat ik het heerlijk vond om lekker naar de zee te gaan en de wind door mijn haren te voelen. Die wind en die frisse zeelucht vond ik heerlijk. Dat lukte me nog wel. Een boek lezen of achter een schermpje kijken, daar werd ik niet heel blij van. Ik besloot dan ook om mijn telefoon weg te leggen en deze keer geen boek te lezen.

Of in elk geval niet te lang achter elkaar te lezen en als ik merkte dat de hoofdpijn weer erger werd, besloot ik mijn boek weer weg te leggen. Het voordeel was hierdoor wel dat ik langer over een boek deed omdat ik steeds korte stukjes las. Ik merkte dat het me echt hielp om te kijken naar wat me nog wel lukte en ik me daardoor ook beter kon ontspannen en mijn hoofdpijn minder werd.

 

Kijken naar wat nog wel lukt, in plaats van gefrustreerd raken door wat niet lukt doet me denken aan dankbaarheid. Is dat ook niet wat dankbaarheid is? Dankbaar zijn voor datgene wat je ontvangt van je Maker? Niet blijven staren op je zorgen of datgene wat niet lukt of wat jij niet hebt en een ander wel.

Komende woensdag is het dankdag. Dankdag. Een dag om te danken wat God ons in het afgelopen jaar heeft gegeven. Vind je dat moeilijk? Juist in deze tijd? Omdat er zoveel dingen zijn waar jij je zorgen over maakt? Dan wil ik je uitdagen om toch dankbaar te zijn, hoe moeilijk dat misschien ook is. Wanneer je dat moeilijk vind op moment, vraag je Maker dan maar of Hij je wil helpen om dankbaar te zijn. Dankbaarheid is een keuze die je iedere dag steeds opnieuw mag maken.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant