dankbaarheid geeft rust en vrede

dankbaarheid geeft rust en vrede

Dankbaarheid is een keuze, daar ging een eerdere blog over. Maar hoe dan zal je misschien denken? Hoe kan ik nu dankbaar zijn als er zoveel is waar ik me zorgen over maak.

Er speelt op dit moment zoveel in de wereld en in ons land. Er is veel verdeeldheid. Misschien speelt er ook wel veel in jouw leven, maak je je zorgen over je gezondheid, over je kinderen.

En toch.. ondanks je zorgen kun je er voor kiezen om dankbaar te zijn. Een bekende Bijbeltekst uit Filippenzen 4: 6-7 die daar over gaat is Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat je nodig hebt en dank hem in al uw gebeden. Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat, uw hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Ga maar met je zorgen naar je Maker, vraag Hem wat je nodig hebt. De zorgen zullen dan niet ineens weg zijn. Maar wanneer jij je weer op Hem focust, Hem dankt voor wat Hij je wel geeft. Dan zal Hij je Zijn vrede geven.

Probeer het maar, door iedere dag te beginnen met ‘Heer, dank U wel voor deze nieuwe dag’. En op het moment dat ik deze blog schrijf hoor ik ineens buiten de vogels fluiten. Dit maakt me dankbaar en doet me denken aan een andere tekst uit de Bijbel, dat God voor de vogels zorgt, maar ook voor ons. We mogen met onze zorgen naar Hem gaan. Hij wil voor ons zorgen. We mogen Hem daarvoor danken, dat Hij iedere dag opnieuw voor ons zorgt. We mogen Hem danken voor Zijn liefde. Ook al ervaren we die misschien niet altijd. God is bij ons, altijd! Waar we ook door heengaan, welke zorgen we ons ook maken.

En wanneer we zo iedere dag opnieuw beginnen of afsluiten met Hem te danken, dan geeft Hij ons zijn vrede. Dan zijn je zorgen misschien niet weg, maar het geeft je wel rust. De zorgen raken wat meer op de achtergrond. En wanneer je wel weer overspoelt wordt door je zorgen, dan mag je bidden ‘Papa, help, ik wil mijn zorgen met U delen, dank U wel dat ik mag weten dat ik altijd al mijn zorgen met U kan delen, dat U altijd luistert en altijd bij me bent’.

Op de dag dat ik deze blog schreef las ik uit Numeri 6: 24 – 26 ‘Moge de Heer je zegenen en je beschermen, moge de Heer het Licht van Zijn gelaat over je doen schijnen en genadig zijn. Moge de Heer je zijn gelaat toewenden en je vrede geven.’ En dat wens ik jou toe, dat je door Hem te danken Zijn vrede mag ervaren.

Vind je dat nog lastig en vind je het fijn om hierover door te praten, wil je graag je zorgen delen en leren hoe je meer kunt groeien in dankbaarheid? Neem dan contact met me op voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat ik voor jou zou kunnen betekenen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant