40 dagen tijd in stilte beginnen

de 40 dagen tijd in stilte en biddend beginnen

Zo erg wat er op moment in Oekraïne gebeurd, het houdt me veel bezig. Zo erg vooral voor de mensen in Oekraïne. Ik bid voor de mensen in Oekraïne, maar ook in Rusland. Wat doet het met jou? Maakt het je onrustig en angstig nu er oorlog in Europa is?

Het komt dan wel ineens dichtbij. Zelf merk ik dat het me helpt wanneer ik bid, dan lukt het me weer om me niet onnodig bang te zijn en ervaar ik meer rust.

Vandaag begint de 40 dagen tijd, een tijd van bezinning en stilstaan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan op Goede Vrijdag en daarna het feest van Pasen vieren. Hoe Hij de pijn op zich nam, van jou en mij, van deze wereld. Ja, we leven in een wereld vol gebrokenheid en pijn. Deze 40 dagen tijd wil ik elke dag stiltemomenten creëren om tot rust te komen bij mijn Maker. En na de stilte bidden. Bidden voor de wereld, bidden om vrede, maar ook om rust. Om de rust te kunnen bewaren en me te kunnen laten vullen met Zijn liefde. Om gevuld met Zijn liefde, die liefde uit te delen. Aan mensen dichtbij en mensen verder weg.

Stil worden is laten zijn wat er is. Laten zijn wat er is, hoe doe je dat? Hoe snel hebben we niet de neiging om ergens iets van te vinden, of om onszelf te veroordelen? En hebben we vaak ook niet de neiging om weg te gaan bij de stilte? Omdat we bang zijn voor wat we in de stilte gaan tegenkomen?

Hoe is het voor jou om meer de stilte op te zoeken? Vind je dit lastig? Ben je mogelijk bang wat je dan bij jezelf tegenkomt? En ga je liever van alles doen om je angst of onrust niet te hoeven voelen?

Stil worden, vaak doe ik dat zelf pas op een moment dat ik over mijn grens ben gegaan. Daarom wil ik de komende 40 dagen vaker stil worden. Iedere dag de stilte op te zoeken. En in die stilte te luisteren naar wat mijn Maker tegen me wil zeggen. Hem te vragen, Heer wat wilt U tegen mij zeggen en dan vervolgens Zijn Woord te openen.

Ik wil jou ook uitdagen om de komende 40 dagen vaker momenten te creëren om stil te worden. Stil te worden en te laten zijn wat er is. Liefdevol aanwezig te zijn, bij datgene in jou wat je gaat voelen wanneer je stil wordt.

 De 40 dagen tijd wil ik in stilte en biddend starten, maar ik zie er naar om de 40 dagen tijd samen met jou af te sluiten door samen de cursus draag je kroon te doen en samen stil te staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en hoe we onze kroon kunnen dragen en Zijn liefde uitdelen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant