de moed van imperfectie

de moed van imperfectie

De moed van imperfectie. Durf  ik de moed te hebben om mijn imperfectie te omarmen? Of wil ik graag perfect zijn en vind ik het moeilijk te dealen met mijn imperfectie? Ik word getriggerd door de titel van het boek. Dan lees ik op de achterkant ‘De moed van imperfectie gaat over de levenslange reis van ‘wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg.’’

Wat verlang ik daar naar, dat het me steeds meer lukt om te beseffen dat ik goed genoeg ben en niet steeds bezig ben met wat anderen van mij denken. Ben jij daar ook naar op zoek, wil je leren minder bezig te zijn met wat anderen van jou vinden? Dan is dit boek echt een aanrader. Brene geeft je heel veel waardevolle tips en er staan veel inspirerende quotes in het boek, waar ik zelf veel van heb geleerd. Een paar quotes wil ik graag delen:

‘Om onze imperfectie te kunnen omarmen en een goed gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, zullen we moed, compassie en verbondenheid moeten beoefenen in ons dagelijks leven. Moed, is eigenlijk een gewoonte, een vaardigheid. Je krijgt moed, door moed te tonen. We nodigen compassie uit in ons leven door compassie te tonen tegenover onszelf en anderen, en we ervaren verbondenheid in ons leven door ons er voor open te stellen en verbondenheid met anderen te tonen.’

Wauw, gewoon gaan doen dus. Je krijgt moed, door moedig te zijn. Meer compassie, door gewoon liefdevol te zijn, naar jezelf en de ander.

Over het krijgen van nieuwe moed schrijft Brene

 ‘Druk op je DIP knop en zorg voor..  DUIDELIJKHEID. Elke keer dat ik word geconfronteerd met een situatie waarin ik me kwetsbaar voel, schep ik duidelijkheid over waar ik voor sta en door tegen mezelf te zeggen: Krimp niet ineen. Sta voor jezelf. Ik hoef mezelf niet klein te maken om te voorkomen dat anderen zich ongemakkelijk voelen en ik hoef me ook niet te wapenen om mezelf te bescheren. INSPIRATIE. Ik laat me inspireren door iedereen die zijn of haar werk en zienswijze met de wereld deelt. Moed is aanstekelijk. POSITIEVE ACTIE. In situaties waarin ik me kwetsbaar voel, probeer ik authenticiteit altijd tot mijn hoofddoel te maken.’

En tot slot over een quote over dat je goed genoeg bent.

‘Voor een bezield leven hoef je niet aan allerlei voorwaarden te voldoen. Je bent al goed genoeg. Je bent het al waard liefde te ontvangen en erbij te horen. Nu. Op dit moment. Zoals je bent. Om jezelf te kunnen accepteren en een goed gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, moet je je lijst met voorwaarden loslaten.’

Goed genoeg. Je bent al goed genoeg. Je hoeft niet eerst aan van alles te voldoen. Het gaat er niet om wat je doet, je bent gewoon goed!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant