draag je kroon met lef

draag je kroon met lef

Kroon Hem met gouden kroon, het Lam op Zijne troon. Vandaag is het Hemelvaartsdag. Met Hemelvaartsdag vieren we dat Jezus opstijgt naar de hemel en daar gaat zitten aan de rechterhand van Zijn Vader. We vieren als het ware de troonsbestijging en kroning van Jezus. Jezus onze Redder wordt verhoogd. We willen dat Jezus wordt verhoogd en dat Hij gezien wordt in ons land. Zie je Jezus zitten? Daar op die troon met Zijn kroon op.

Een kroon doet me ook denken aan iets anders, corona betekent namelijk ook kroon. Aan die kroon denk ik liever niet te veel. Wat zijn er veel mensen ziek of ziek geweest of zelfs overleden door het coronavirus. Er zijn soms dagen dat ik van slag ben door het nieuws over het coronavirus, en er niet veel uit me komt, maar ik wil daar niet in blijven hangen. Het coronavirus heeft namelijk niet het laatste woord, dat heeft Jezus. Koning Jezus die vandaag met Hemelvaartsdag wordt gekroond. Ik wil vol zijn van Hem en Hem volgen.

Afgelopen Moederdag kreeg ik het prachtige boekje Koninklijk en Krachtig van Esther Vorsterman. Op de achterkant lees ik ‘Verlang jij er naar om Gods liefde zichtbaar te maken voor de mensen om je heen?’ Ja, daar verlang ik naar. En jij? Dan lees ik verder ‘In Koninklijk en krachtig laat Esther Vorsterman van Oijen zien dat het niet moeilijk is. Jij kunt het ook – als je in geloof een stapje verder gaat. Esthers ontroerende getuigenissen laten zien hoe God gewone situaties verandert in buitengewone avonturen met Hem. Ze daagt je uit lef te hebben, zodat de mensen om je heen Koning Jezus ontmoeten.’

Al snel word ik geraakt door de inspirerende en bemoedigende verhalen die er in staan en wat ik ook zo mooi vind is dat na elk verhaal een opdracht staat hoe jij je kroon met lef kunt dragen. Hier word ik wel door aangevuurd. ‘Een droom wordt werkelijkheid’ is een van de verhalen. Dit doet mij denken aan mijn eigen droom toen ik vijf jaar geleden begon met Waardevol en Uniek. Het was mijn droom om door mijn schrijven andere mensen te mogen bemoedigen, maar ook om vrouwen te gaan coachen. En net deze maand is het precies vijf jaar dat ik begonnen ben met schrijven, en ben ik ook begonnen met het coachen. Als ik me had laten weerhouden door mijn belemmerende gedachten, dan had ik nu nog niet iemand gecoacht, maar doordat ik mij laat vullen door Gods Geest en weet dat Koning Jezus me helpt en bij me is bij elk coachgesprek, dat geeft me kracht om het te gaan doen. Door Hem lukt het me om net een stapje verder te zetten door juist ook datgene te gaan doen waar echt mijn hart ligt.

Ik wil jou ook uit dagen om net dat ene stapje te zetten, samen met Koning Jezus, en zo samen met Hem je kroon met lef dragen!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant