liefdevol en genadig

genadig en liefdevol zijn

Genadig en liefdevol zijn. Hoe genadig ben jij naar jezelf? Lukt het jou om liefdevol naar jezelf te zijn en hoe doe jij dat dan?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: hoe genadig en liefdevol ben jij naar jezelf? Of leg jij jezelf een hoge lat op en vind je dat alles wat je doet wel goed, het liefst perfect moet zijn? En moet je vooral niet zeuren, maar vooral doorgaan. Zo erg is het van jou toch allemaal niet?

Als we op Koningsdag in gesprek zijn met Belgische vrienden, stelt hij ons een vraag: wist je dat jullie namen genade betekenen? Ja, van jullie allebei. Dubbele genade dus. Wow. Daar had ik eigenlijk nog nooit zo over nagedacht. Genade. Dubbele genade zelfs. Maar hoe genadig ben ik naar mezelf?

De laatste tijd vond ik van mezelf dat ik mezelf wel wat vaker een schop onder mijn kont kon geven. Ik moest niet zo stilstaan bij mijn pijn, zo erg was het toch niet? Ik mocht dankbaar zijn en kijken naar wat nog wel lukte. En het is ook goed om dankbaar te zijn en te kijken naar wat er wel is,  maar dat lukt niet altijd. Dan wil je het wel, maar lukt het gewoon niet. Juist dan op die momenten mag je liefdevol naar jezelf.  Wanneer jij jezelf veroordeelt dan kom je negatieve vicieuze cirkel. Het is dan zo belangrijk om liefdevol te laten zijn wat er is.

Lukt het jou om genadig en liefdevol te zijn naar jezelf? Hoe doe je dat?

Wat mij helpt is om tijd voor mezelf te creëren. Ik besloot die vakantiedag, nadat ik merkte dat ik snel getriggerd werd en ruimte nodig had, om lekker alleen een stukje langs de zee over het strand te lopen. En wat was dat heerlijk. Ik kwam bijna niemand tegen, maar hoorde alleen het geruis van de golven van de zee. Zo heerlijk rustgevend. Terwijl ik daar liep ervaarde ik weer meer rust. Ik besloot even stil te staan. En op dat moment bad ik de  ‘Heer help me steeds opnieuw liefdevol naar mezelf te zijn. Help me te laten zijn wat er is en mezelf niet te veroordelen.’ Nadat ik dat gebed had uitgesproken, spreidde ik mijn armen wijd uit en zei ik
‘Ik geef me over aan Uw liefde!’ En ineens voelde ik dat ik een hartje wilde tekenen in het zand. Om me steeds weer opnieuw er aan te herinneren dat ik liefdevol mag zijn naar mezelf en me mag overgeven aan Papa’s liefde. Het is zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en liefdevol te zijn.

Wil jij ook leren om meer liefdevol te zijn naar jezelf? Dan ben je van harte welkom bij mij in de praktijk of tijdens de workshop liefdevol je kroon dragen op zaterdag 29 juni 2024 in Dalfsen. Zie ik jou dan?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant