gewoon zijn is zo fijn

gewoon zijn is zo fijn

De vakantieperiode zit er voor ons op, maar hoe houd je dat relaxte vakantiegevoel een beetje vast? Hoe doe jij dat?

In de maanden voorafgaand aan de vakantie waren er regelmatig dagen in de maand dat ik me moe en misselijk voelde. Ik merkte dat het dan mijn valkuil was dat ik daar zo tegen vocht en zo op gefocust was. En ik ging alleen maar meer doen om het maar niet te hoeven voelen, maar dat hielp niet, mijn klachten werden daardoor erger. Of ik schoot in de slachtoffer rol, bleuh, ik kan ook helemaal niets. Ik baal er zo van. Vervolgens kwam er niets meer uit mijn handen, waardoor ik weer in een negatieve spiraal kwam. Gedachten die dan weer de kop opsteken waren ‘Ik kan ook niets en wie zit er nu op mij te wachten?’

Op zo’n dat het allemaal even niet lukte las ik op Facebook de vraag ‘wat zou jij Jezus vragen als Hij naast je zat? Ik zou Hem denk ik om een knuffel vragen om tot rust te komen. Dit was overigens de tweede keer dat ik de vraag las, maar de dag ervoor nam ik niet de tijd om er over na te denken.Als ik over deze vraag nadenk, bedenk ik me dat het goed is om af en toe gewoon eens te gaan zitten op de bank, gewoon zijn. En als ik klaar ben met wat huishoudelijke klusjes ga ik inderdaad gewoon op de bank zitten. Als ik op de bank zit, lees ik uit het boek Onwankelbaar van Christine Caine: ‘Je bent goed genoeg. Meer dan genoeg. Omdat God jou gemaakt heeft en blij is met jou. Vertrouw jezelf aan Hem toe, dan zal Hij je met liefde helpen om de beste versie uit je zelf te halen.’

Wauw, zo bemoedigend en zo fijn, ik hoef het niet in eigen kracht te doen. Ik mag gewoon zijn. Dan lukt het me weer om door Jezus liefdevolle ogen naar mezelf te kijken en liefdevol te zijn naar mezelf. Mijn gedachten worden nu ‘Wat vervelend dat je zo moe en misselijk voelt. Is het misschien een signaal van je lichaam dat je er wat beter naar moet luisteren? Probeer rustig aan te doen en te kijken naar wat wel lukt.’

Echt even helemaal niets doen, maar gewoon zijn. Ik merk dat ik daar echt van op knap. Even er aan toe geven hoe ik me voel, liefdevol. Gewoon zijn. Dat is soms zo nodig en fijn.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant