God houdt van jou en kent je bij je naam

God houdt van jou en kent je bij je naam

Ik houd van je, omdat Ik van je houd!
God, je Vader.

Dit kaartje van Vaderhart kreeg ik laatst van iemand en wauw, wat blijven de woorden steeds opnieuw binnenkomen. God houdt van me, omdat Hij van me houdt. En die liefde echt ontvangen en binnen laten komen, door mijn lijf heen te voelen stromen, maakt dat mijn tranen beginnen te komen. Van dankbaarheid en ontroering. Zo mooi om echt Zijn liefde te ontvangen. Niet maar bezig zijn met van alles dat moet, maar gewoon beseffen ik ben goed. Het gaat er niet om wat ik doe, maar wie ik ben, ik ben Papa’s geliefde dochter. Ik ben waardevol niet om wat ik doe, maar wie ik ben. God houdt van me, omdat Hij van me houdt. 

Op een zondagmiddag keek ik samen met onze dochters naar de film He knows my name, via New Faith Network. De film raakte me. Alleen de titel al. He knows my name. Hij kent mijn naam. Mooi om te zien in de film hoe degene die Jezus speelt de hoofdrolspeelster aankijkt. Hij ziet haar echt. Het gaat over een meisje in de tijd dat Jezus op aarde was en zelfs naar haar huis komt en haar opa geneest die blind was en haar moeder een hoopvolle bemoediging geeft over haar man die is overleden, dat ze hem weer zullen zien. Jezus kent jou. Hij kent jouw naam. Hij weet wat jij nodig hebt.

Na het kijken van de film lazen we uit Jesaja 43 ‘Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij’. Vul daar maar jouw eigen naam in. Ik heb jou (….) bij je naam geroepen, je bent van Mij, zegt God ook tegen jou. Hij kent jou, Hij kent jouw naam. Hij weet wat je nodig hebt. Vervolgens lazen we psalm 23 ‘U bent bij mij, U stok en Uw staf, zij geven mij moed’. God kent jou bij jouw naam, Hij heeft jou zelf geschapen. Hij is altijd bij je. Hij kent je naam en weet waar je door heen gaat en Hij geeft je steeds weer nieuwe moed. Als afsluiting zongen we of luisterden we naar: Hij kent mijn naam

Een machtig maker
Formeerde mijn hart.
Hij nam voor de tijd begon
Mijn leven in zijn hand.

Hij kent mijn naam,
Hij weet zelfs wat ik denk.
Hij ziet mijn stil verdriet
En hoort mij als ik roep.

Ik heb een Vader,
Hij noemt mij zijn kind.
Hij laat mij nooit alleen,
Waarheen ik ook zal gaan.

God houdt zo intens van jou en heeft jou bij je naam geroepen. Je bent zo kostbaar en waardevol in Zijn ogen. Hij is zo met jou bewogen. Vind je het moeilijk om deze waarheid echt tot je te laten doordringen, dat je zo waardevol en kostbaar bent? Geef je dan op voor de cursus Ik ben waardevol niet om wat ik doe, maar wie ik ben. Je kunt je op twee manieren opgeven voor de cursus. Heb je al eerder een cursus gevolgd bij Waardevol en Uniek, stuur dan een mailtje naar johanneke@waardevolenuniek.nl Wanneer dit de eerste cursus is die je gaat volgen, klik dan hier.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant