waardevol om wie je bent

God is er bij en geeft je vrede

Eind december kreeg ik een berichtje van een lieve vriendin waar ik echt van schrok. Ik wist dat het mogelijk een keer zou gaan gebeuren, maar nu ik dit berichtje zo las was ik echt van slag. Ik was verdrietig en bang.

Wat was het fijn om haar toch even te spreken en met haar te praten over het nieuws dat zij had gehoord. Zo mooi om dan van haar te horen dat ze echt mocht ervaren dat Papa bij haar was en haar rust gaf.

Maar voordat ze mij belde, liet ik zelf mijn emoties er zijn. Ik huilde, was bang en verdrietig, maar het was ok. Het was gewoon ook geen makkelijk berichtje wat ze stuurde. En ik zou haar echt voor geen goud kunnen missen. Het hielp mij om dit van mezelf er eerst te laten zijn, zodat ik daarna ook er weer meer voor haar kon zijn, en echt in verbinding kon zijn met haar schrik en haar angst.

Zo mooi ook dat juist zij me wees op het woord vertrouwen. Vertrouwen. Juist als het moeilijk is. Dat is niet makkelijk, maar is een keuze. Bijzonder om die dag van een ander ook te horen, in een heel andere situatie, maar toch: vertrouwen is een keuze. Ja, hoe moeilijk het soms ook is, als we niet weten wat er op ons afkomt, we kunnen er altijd voor kiezen om te vertrouwen. Ook nu in dit nieuwe jaar weten we niet wat er gaat gebeuren. We mogen kiezen voor vertrouwen en er op vertrouwen dat God bij ons is. Altijd.

Dit doet me denken aan een periode vijf jaar geleden toen onze jongste dochter werd geopereerd aan haar hart, vlak voor kerst. Ik schreef toen de blog ‘de Vredevorst geeft je vrede.’ Ja, God wil ons Zijn vrede geven. Juist op de momenten dat we zelf even niet meer weten hoe verder te gaan. Hij geeft ons Zijn vrede, wanneer we bang of verdrietig zijn, of wanneer we even niet weten hoe het allemaal zal zijn.

Ik wil jou Zijn vrede toewensen. Waar jij op dit moment ook door heen gaat, God is bij jou! Hij geeft jou Zijn vrede! Ga maar naar Hem, luister naar Zijn stem: Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, Ik ben met jou bewogen. Waar je ook door heen moet gaan, Ik zal altijd naast je staan!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Allerseerst mijn medeleven voor je vriendin en waar zij doorheen gaat. En mijn medeleven voor jou want natuurlijk raakt het jou. Vrede kunnen we ervaren wanneer we onze zorgen in Gods Hand leren leggen. Ik schrijf ‘leren’ omdat dit echt iets is wat we kunnen oefenen, net als de keuze voor vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant