Gods liefde laten stromen en in verbinding komen

Gods liefde laten stromen en in verbinding komen

Zo irritant als een ander iets doet wat gewoon niet handig is, en al helemaal vervelend als die ander ook nog eens niet communiceert. Wat kan dat frustrerend zijn. Herken je dat? Hoe reageer jij daarop?

Zelf word ik in eerste instantie boos en gefrustreerd. Grr.. waarom heeft die ander dat zo gedaan? zijn dan overheersende gedachten. Gedachten. Hardop uitspreken naar die ander, dat vind ik soms nog wel lastig. Al ligt het er ook aan wel wie het is. Bij de ene persoon zeg ik sneller wat ik voel of denk dan bij een ander. Soms heb ik ook de neiging om mijn boosheid en frustratie weg te stoppen, maar dan doe ik geen recht aan wat er bij mij is en wat het met mij doet.

Wat mij op zo’n moment helpt is om mijn frustraties van me af te schrijven. Het schrijven helpt me niet altijd, en wat me dan wel helpt is om frustraties er uit te dansen. Heerlijk even bewegen en de emoties te laten stromen, om ze uit mijn lijf te laten komen. Een tijdje terug merkte ik ook veel frustraties en boosheid in mijn lijf en daarom ging ik samen met mijn jongste dochter dansen we op het nummer Let it go van Frozen en daarna op het opwekkingslied laat Uw liefde stromen. Heerlijk, lekker samen brullen: ‘let it go, let it go’. Dit helpt mij om mijn boosheid en frustraties los te laten, maar ook echt even al mijn emoties in het dansen te stoppen. Nadat we waren uitgedanst luisterde we naar het opwekkingslied ‘Heer ik kom tot U’ en dan vooral het stukje: ‘laat Uw liefde stromen’.

Eerst de emoties groter maken tijdens het dansen en daarna de frustraties en boosheid uit je lichaam laten komen. Om je vervolgens met Gods liefde te laten volstromen.

Laten volstromen met Gods liefde. Ik voel het dan echt in mijn hele lichaam. Overal voel ik de tintelingen door me heen, tintelingen van Gods Geest die liefde is. Ik voel dat Zijn liefde dan weer de boventoon voert en de boosheid en frustraties echt zijn verdwenen. Het lukt me dan ook weer om door Gods ogen vol liefde naar mezelf en de ander te kijken. En vanuit die liefdevolle blik kan ik kijken weer in verbinding met mezelf en de ander komen.

Niemand is tenslotte volmaakt en iedereen maakt fouten. Van fouten maken kun je alleen maar leren. Daarom is het wel belangrijk om nog wel te reageren en op een liefdevolle en eerlijke manier aan te geven wat het met je deed, wat er gebeurd is. Daarvoor is het wel belangrijk dat je eerst in verbinding met jezelf komt. Ja, eerst in verbinding komen met mezelf en ruimte geven aan je emoties. Als je emoties hebben plaatsgemaakt voor Gods liefde, dan kun je weer echt in verbinding komen met de ander.

Zo mogen we allemaal steeds opnieuw Gods liefde laten stromen en steeds opnieuw met onszelf en de ander in verbinding komen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant