verlangen naar vrede

Gods vrede in je hart geeft rust

“Het Bijbelse sjalom, de vrede van God gaat over de opheffing van de vijandschap tussen God en mensen. En deze vrede heeft zoveel impact op het leven, dat je bij sjalom moet denken aan een toestand van vreugde en geluk die alles omvat en alles verandert. In alle dimensies van het leven, het lichamelijke, het psychische, sociale en geestelijk leven, merk dat je het weer gaat kloppen. Er komt rust in. Je gaat steeds vaker merken dat er verbinding en eenheid komt. Je verstand en gevoel komen steeds meer op een lijn. Je ervaart een soort harmonie met jezelf en met je omgeving en met God. Het mooiste van die vrede is nog wel dat het je overkomt. Het stijgt uit boven wat jij zelf kunt bewerken. De vrede daalt op je neer. Het is een soort thuiskomen. Je komt tot rust op een diepe laag in jezelf. Er is vrede in je hart.”

Vandaag heb ik weer een online les voor mijn coach opleiding bij Groundwork. Als voorbereiding op deze les las ik uit het boek Mindful met Jezus van Philip Troost een stukje over vrede.

Maar lees ik het goed? Staat er echt, vrede overkomt je? Hoe dan? Heb je zelf geen invloed op vrede? Niet op die vrede van God. Die vrede die alle verstand te boven gaat. Zelf moet ik dan direct denken aan de Bijbeltekst uit Kollosenzen 3 : 15 Dan zal de vrede van God die alle verstand te boven gaat, je hart en gedachten in Christus Jezus bewaren.

Vrede in je hart. Verlang jij daar ook zo naar?

En hoe ben je daar mee bezig? Heb je de neiging om weg te gaan bij datgene waar je van baalt en doe je alsof het alsof het er niet is? Doe je heel hard je best om zelf rustig te reageren op je omgeving, om zelf ‘vredig’ te zijn. En datgene wat je van je vrede afbrengt dat stop je weg of je negeert het. Dan kan het zijn dat je even een bepaalde rust ervaart, maar je zult merken dat dit maar van korte duur is. En datgene waar je niet aan wilde denken of niet mee bezig wilde zijn, je toch weer bezighoudt. Juist misschien wel omdat je zo hard bezig bent om het weg te duwen of het te negeren.

Maar hoe krijg je dan wel echte vrede in je hart? Het is daarbij belangrijk dat je leert dat alles wat er is en wat je bezighoudt er mag zijn, zonder oordeel. Het is er niet voor niets. En met datgene wat je bezighoudt of waar jij je druk over maakt, daarmee mag je naar je Maker gaan. Hij wil je Zijn vrede geven. Dat is geen vrede waar jij zelf iets aan kunt doen. Dat is Zijn Sjalom.

God wil jou Zijn vrede geven, wanneer jij met alles wat jou bezighoudt naar Hem toegaat. En die vrede, Gods vrede in jouw hart geeft je echte rust! Je mag gewoon zijn dicht bij Hem. Luisteren naar het fluisteren van Zijn stem.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Eén reactie

  1. Dank je wel voor je stukje. het is heel goed om hier over na te denken. Jezus zegt: ‘Mijn vrede geef Ik u (jullie).’ Deze vrede is er elke dag voor mij omdat ik bij Hem hoor en in Hem geloof. Misschien voel ik me niet altijd vredig maar in welke situatie ik mezelf ook bevind leef ik vanuit die vrede.
    Theo Niemeijer zegt het zo mooi in een artikel: Deze vrede, deze heelheid, dit welzijn, deze rust, geborgenheid, tevredenheid, en voorspoed kan niemand ons zo bieden als de Here Jezus! Alleen Hij is onze Heiland, alleen Hij is onze vrede (Efeziërs 2:14).
    Jij vind dat vast ook een mooi artikel: https://www.zoeklicht.nl/artikelen/vrede+met+god_4495

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant