goed genoeg

Goed genoeg

‘Ik ben niet goed genoeg, ik ben niet goed genoeg, wie zit er nu op mij te wachten? Ik ben geen goede schrijver. Ik ben geen goede moeder. Ik ben geen goede vrouw voor mijn man. Ik ben geen goede vriendin. Ik ben geen goede dochter. Ik ben geen goede zus. Ik ben geen goed christen. Ik ben egoïstisch en vaak met mezelf bezig en te weinig met de ander’.
Gedachten die de laatste tijd weer vaak door mijn hoofd schieten. In eerste instantie heb ik nog wel een weerwoord en zeg ik: ‘dat is niet waar.’ Maar als ze blijven komen, dan lukt het me niet meer om er tegen in te gaan en zorgen ze er voor dat ik me onzeker voel en aan mezelf ga twijfelen. Toch merk ik ook oordeel bij mezelf: ‘hallo, je bent toch geen onzeker schoolmeisje meer, of een onzekere puber’.
Nee, dat klopt ik ben een volwassen vrouw, maar ergens diep ben van binnen, ben ik nog wel dat onzekere meisje dat graag gezien wil worden, dat zoekt naar aandacht en bevestiging. Bevestiging van andere mensen. Ik wil zo graag dan weer in mijn kracht komen te staan, maar de negatieve gedachten en de veroordelende woorden van de interne criticus verlammen me en maken me moe.

Interne criticus

Herken jij je in een van deze gedachten? Of herken jij het dat je een sterke criticus hebt die je snel veroordeelt en werkt dit verlammend voor je?
Op het moment dat de criticus weer erg sterk aanwezig is en het kleine meisje in mij zich onzeker voelt, mag ik met mijn onzekerheid naar mijn Maker. Hij ziet me. Hij kent mij zoals geen ander. Hij geeft Mij de bevestigende woorden die ik op zo’n moment nodig heb:
‘Je bent wel goed genoeg. Je bent Mijn geliefde dochter. Ik heb je bij je naam geroepen, je bent van Mij. Je bent zo kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol en ik houd zoveel van jou!
In Mijn handpalm heb ik je gegrift. Je hoeft niet bang te zijn, want Ik ben bij je. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen’.

Goed genoeg

Wauw, wat een bemoedigende woorden van onze Hemelse Vader. Ik merk dat dit me rust geeft en dat de leugens niet meer zo de overhand hebben. Steeds opnieuw mag ik naar Hem en me laten vullen met Zijn waarheid. Zijn waarheid mag ik uitspreken: Ik ben geliefd. Ik ben waardevol. Ik ben goed genoeg. Ik mag er zijn!
Dit geldt ook voor jou: jij bent Zijn waardevolle en geliefde dochter! Je bent meer dan goed genoeg, je bent een parel in Gods ogen.
 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

    1. Ja, dat geeft inderdaad leefruimte. Al merk ik wel dat ik mezelf of eigenlijk God zo vaak nog in de weg sta om mijn hart te bereiken en me echt te laten vullen met Zijn waarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant