Jezus genezen

Helen door te delen en tot zegen zijn

Waar doe ik het allemaal voor? Herken jij deze gedachten? Het kan helpen door te delen, dan mag jij helen en al tot zegen zijn.


Een tijdje terug werd ik s ochtends wakker met een onrustig gevoel en de belemmerende gedachte in mijn hoofd ‘waar doe ik eigenlijk het allemaal voor? Die ochtend had ik een nieuwsbrief verstuurd. In deze nieuwsbrief deelde ik een filmpje van mijn dans op het lied ‘vrijheid’, die ik ook deel in de blog stap uit de schaduw, stap in het licht. Ik merkte dat ik dit weer spannend vond.

Al vrij snel kreeg ik twee mooie berichtjes, een bemoedigend lied en een filmpje dat begon met dansen. Degene die dat filmpje stuurde leest mijn nieuwsbrief overigens niet, maar het filmpje begon met de tekst ‘dans met je angsten’ En de tekst van die dag was ‘de Geest van de waarheid, zal jullie wanneer Hij komt de weg wijzen naar de volle waarheid.’ Vooral het dansen met je angsten en de Geest van waarheid raakte me, omdat het bij het lied stap uit de schaduw, stap in het licht ook vooral gaat om de vrijheid die je ontvangt wanneer jij je door de Geest laat leiden.

Wauw, drie mooie Knipogen van Boven die ik op dat moment echt nodig had.

Ik merkte dat ik op dat moment weer aan het struggelen was met mezelf, mijn eigen angsten en de zorgen om mijn bedrijf. Ik had de neiging om te zeggen ik stop er mee en ga wel weer een baan in loondienst zoeken, maar ook dat vond ik spannend. Het leek wel alsof ik op dat moment alles spannend vond.
Ik deelde mijn onrust, mijn zorgen en mijn angsten met lieve collega ondernemers en vriendinnen en kreeg mooie reacties ‘Herkenbaar. Het gaat weer over! Want wij kunnen niet anders dan deze weg gaan Johanneke!’

‘Wat bijzonder die enorme knipogen. Het lied dat je stuurde is ook voor mij een knipoog.
Dat struggelen herken ik, ook ik strugle (had de indruk dat ik mocht stoppen met mijn blog…..en dan krijg ik twee berichten dat het zo herkenbaar is en merk ik dat God zegt : jij mag kiezen, wat je ook kiest Ik houd van je. Ik heb de indruk dat Hij dat ook tegen jou zegt.
De boze doet alles om ons te ontmoedigen, maar we zijn niet alleen Papa gaat met ons mee.’

En nadat ik ruimte gaf aan mijn onrust, mijn zorgen, mijn angsten las ik ‘zoek steeds naar mogelijkheden om tot zegen te zijn voor anderen‘. Yes, ook nu al, of misschien juist nu wel, door mijn eigen angsten en zorgen te delen, mag ik zelf helen en tegelijk tot zegen zijn voor anderen.

En bij op mijn manier tot zegen zijn voor een ander moest ik denken aan het groeien in het besef hoe waardevol je bent, als geliefde Koningsdochter je kroon waardig dragen.

Verlang jij er naar te groeien in het besef hoe waardevol je bent? Wil je leren om als geliefde Koningsdochter je kroon waardig te dragen? Dan ontmoet ik jou graag, zodat jij jouw angsten en zorgen kunt delen en zo mag helen. Zodat je niet langer wegloopt voor je angsten of zorgen, maar ze er mag laten zijn. Om zo in verbinding te komen met wie jij ten diepste bent. Ja, ik gun het jou zo dat je groeit in het besef hoe waardevol je bent en zo tot bloei mag komen! En jouw plek als geliefde Koningsdochter gaat innemen en je kroon gaat dragen zoals alleen jij dat kunt.

Terwijl ik er zelf over nadacht over hoe ik tot zegen kan zijn, begon het alweer te borrelen en merkte ik dat ik weer inspiratie kreeg voor een nieuw project waar ik in januari 2023 mee wil gaan starten. In het nieuwe jaar deel ik met jou meer over dat nieuwe project, wordt dus vervolgd. Maar voor nu wil ik deze blog afsluiten met de vraag: met wie deel jij je zorgen en angsten? En hoe kun jij in jouw zorgen en pijn tot zegen voor een ander zijn?

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant