houd vol

Houd vol

Vandaag is het eerste adventszondag. In de komende periode kun je blogs lezen rondom het thema HOOP. In de adventstijd mogen we vol verwachting, vol hoop uitzien naar het kerstfeest, waarbij we vieren dat Jezus als klein kind naar deze aarde kwam uit liefde voor de wereld. Tegelijk mogen we vol hoop uitzien naar onze Redder en Zijn terugkomst op aarde, zo is het leven vol van waarde.

In de komende periode kun je adventsblogs lezen over hoop. Vandaag beginnen we met de letter H. de eerste letter van Hoop, maar ook van Houd vol.

Houd vol, houd vol, Hij laat niet los, Hij is voor ons, Hij is naast ons, Hij is altijd om ons heen.’ Een prachtig bemoedigend lied van Kees Kraayenoord, waarin we bemoedigt worden om vol te houden.

Hoe is voor jou de maand december? Is het voor jou een moeilijke maand omdat je mensen mist die belangrijk voor je zijn, omdat zij al in de hemel zijn? Of omdat je mensen mist omdat je hier op aarde geen contact meer met ze hebt? Of is het voor jou een moeilijke maand omdat er zoveel extra prikkels zijn? Een ander kan het misschien heel gezellig vinden die maand december, maar jij wil het liefst dat de maand december zo snel mogelijk weer voorbij is en dat alles weer ‘normaal’ is. Of is er een andere reden waarom je moeite hebt met de donkere dagen voor kerst?

Ik wil je bemoedigen: houd vol! God is bij jou, Hij laat jou nooit alleen. Hij is altijd om jou heen.

Zelf kan ik wel genieten van de gezellige maand december, met al die lichtjes in huis, al is er ook het gemis van onze kleine kinderen die ik met kerst zo mis. Juist omdat we met kerst de geboorte van Jezus vieren en stilstaan bij Hem als baby. Helaas heb ik zelf een aantal keren tijdens de zwangerschap afscheid moeten nemen van onze kinderen, de laatste keer was vorig jaar juli. Dan lees ik het boekje van Sarianne van Dalen ‘hoop heeft te maken met een verlangen dat je graag vervuld ziet’ Zo hoopte ik zelf iedere keer weer opnieuw dat het die ene zwangerschap wel goed zou gaan, maar ondanks vijf keer hopen, was daar steeds die teleurstelling. Ik lees verder ‘Ieder mens draagt hoop in zich. Als de hoop stopt dan voelt de mens geen leven meer. Dan lijkt alles uitzichtloos.’
Uitzichtloos en leeg van binnen, zo voelde ik mij in de periodes na de miskramen. De vraag die me bezighield was ‘waarom weer dat verdriet en die teleurstelling?’ Als ik dan aan het komende kerstfeest denk en aan Jezus als baby, dan blijf ik dat wel lastig vinden

Maar wat een bemoediging om juist in je gemis en verdriet bemoedigt te worden door Jezus zelf ‘Houd vol, houd vol, Ik laat jou niet los,  wat voor pijn of gemis jij ook ervaart in dit leven, Ik laat jou nooit alleen. Ik draag jou er doorheen!’ Onthoud dit maar, wanneer jij de maand december een moeilijke maand vind, om wat voor reden dan ook.

Houd vol! Hold On Pain Ends!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

 • je waardevol en krachtig gaat voelen
 • meer vreugde en energie ervaart
 • goed voor jezelf leert zorgen
 • ruimte durft te geven aan je emoties
 • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

5 reacties

 1. Het maakt de feestdagen zo dubbel en op sommige momenten zelfs pijnlijk confronterend Johanneke. Wat prachtig wat je weer deelt. Ik blijf je blog volgen maar had lang geen woorden om te reageren.
  Houd vol is voor mij een prachtige boodschap daarvoor wil ik je bedanken!
  Tegelijk bid ik voor jou, dat jij ook mag vol houden. Tot aan die dag….

 2. Wat een hoopvol blog. Ik heb je blogs over ‘afscheid’ gelezen. Wat een verdriet voor jullie. En juist dan is deze boodschap van hoop zo sterk. Jij hebt het meegemaakt en mocht volhouden. Ook al is dat zeker wel eens moeilijk. Fijn dat jij je door Christus gedragen weet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant