in jouw pijn tot zegen zijn

in jouw pijn tot zegen zijn

Daar waar jij de meeste strijd in jouw leven ervaart of hebt ervaren, daar mag jij juist anderen tot zegen zijn. Waar ervaar jij strijd? Waar loop jij tegengaan? Waar ervaar jij pijn? Welke stem hoor jij die jou tegenhoudt om datgene te doen wat je Maker in jou heeft gelegd?

Ik volgde in mei de online cursus van Royal Mission ‘winnen voor de koning.’ Wauw, zo mooi om het boek te lezen en de video’s te bekijken. Mooi is eigenlijk niet het juiste woord. Het is namelijk verrekte pijnlijk om te lezen dat je het dal in moet gaan om de strijd aan te gaan. Je kunt niet winnen voor de Koning als je de strijd niet aangaat. Welke strijd heb jij aan te gaan? Welke angst wil jij onder ogen komen?

Gelukkig mag je weten dat je niet alleen bent in dat dal, ook al voel je je misschien alleen. Daar in jouw pijn, juist daar wil Hij bij je zijn. Maar je hebt wel zelf naar dat dal toe te gaan. Al gebeuren er soms ook dingen waardoor je in dat dal komt. Maar je kunt er ook zelf voor kiezen om het dal in te gaan. Je kunt namelijk alleen maar winnen, door dat dal heen. Je kunt niet winnen voor de koning als je boven op de berg blijft, nee je moet echt dat dal in. De strijd aangaan. Hoe is dat voor jou? Vind je het moeilijk om naar jouw dal toe te gaan, naar je pijn, je angst, je heftige verleden of vul maar in. Daar is moed voor nodig en kracht. En die kracht wil God jou geven. Je hoeft het niet in eigen kracht te doen. Mooi ook wat Martin Koornstra hierover schrijft in zijn boek Winnen voor de Koning, ‘je wint niet op het slagveld maar in de ontmoeting met God. Laat je niet ontmoedigen door de strijd en pijn in je leven. Geef God de kans om je wonden te halen, laat je geloof in Hem groeien en God zal je littekens maken tot levenskracht voor anderen.’

God zal jouw littekens maken tot levenskracht voor anderen. Jarenlang heb ik geworsteld met een negatief zelfbeeld en nog kunnen de gedachten naar boven komen ‘ik ben niet goed genoeg, wie zit er nu op mij te wachten?’, maar juist op de momenten dat ik mij zwak voel, dan mag ik Zijn kracht ervaren. Hij is tilt me dan weer op en vult me met Zijn waarheid, dat ik waardevol ben, Zijn geliefde dochter. En daarom ben ik vijf jaar geleden met het schrijven van blogs over de onderwerpen waardevol en uniek. Want ja, ik ben wel goed genoeg en ik ben Zijn geliefde, unieke dochter. En jij bent dat ook!

Je bent waardevol. Je bent uniek. Zijn geliefde kind. En zo mooi op de ochtend dat ik bezig ging met de 40 dagen challenge Ik ben waardevol en ik de video ging opnemen over het thema ‘ik ben waardevol, Gods geliefd kind’ vroeg ik aan mijn Maker, Vader wilt U me laten zien of ik vandaag weer met de challenge bezig mag?’ Ik vroeg dit omdat ik de dag ervoor niet zo lekker in mijn vel zat en ik weer een pittig gesprek had gehad met mijn therapeut in het kader van mijn studie en weer de nodige pijn onder ogen kwam. Zijn antwoord las ik na dat gebed in Zijn Woord ‘de leerlingen gingen op weg. Overal vertelden ze het goede nieuws. De Heer hielp hen en Hij gaf hen kracht.’

Wauw, zo mooi hoe God spreekt, hoe we op weg mogen gaan en Zijn boodschap van liefde mogen doorgeven en Hij zelf het is die je daarvoor de kracht geeft. Dwars door strijd en pijn, mogen we zo tot zegen zijn. 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant