biddend je kroon dragen

je kroon biddend dragen

Vandaag is het biddag. Bidden is juist in een tijd als deze zo belangrijk. Vorige week begon de 40 dagen tijd. De tijd van bezinning en stilstaan bij het lijden van Jezus. Het lijden en de gebrokenheid van dit leven. De 40 dagen tijd ben ik ook biddend begonnen.

En iedere dag tijdens de 40 dagen tijd ben ik biddend begonnen. Iedere ochtend tijdens mijn stille tijd vroeg ik aan mijn Maker ‘Heer, wilt U tot mij spreken? Vader, wilt U me laten zien hoe ik mijn kroon mag dragen vandaag? En vervolgens sloeg ik Zijn Woord open.
En wat heb ik de afgelopen week al mooie en bemoedigende teksten ontvangen en een aantal daarvan wil ik ook met jou delen, om jou daarmee ook te bemoedigen.

Maar eerst nog weer terug naar het gebed. Zeg jij vaak tegen een ander, ik zal voor je bidden? Maar doe je het dan ook?
Afgelopen week had ik zelf een wat mindere dag, ik was moe, voelde me wiebelig en zat niet zo lekker in mijn vel. Aan het einde van de middag kreeg ik een appje van een cliënt, waarin ze vroeg ik of tijd voor haar had. Ik dacht ‘oh nee, niet nu, niet vandaag’, maar ik appte een half uur later terug, ‘ja hoor, ik heb nu wel tijd voor je’.

Ze vertelde wat haar bezighield en ik luisterde, zodat zij haar verhaal kon doen. Op een gegeven moment vroeg ik zal ik voor je bidden? ‘Ja, heel graag’, zo reageerde ze. En wauw wat was dat goed om zo voor de ander te bidden, maar door het gebed voor haar ook zelf weer rust te ervaren. Zo mooi hoe Papa dan werkt, dat Hij er voor zorgt dat ik voor een ander mag bidden en zo zelf ook weer rust mocht ervaren.

Er gaat zoveel kracht uit van gebed. Wanneer we onze zorgen en onze pijn in gebed aan onze Maker geven, geeft Hij ons Zijn rust en vrede en laat Hij ons merken dat Hij ons draagt.

Zou jij het ook fijn vinden wanneer ik voor jou bidt? Laat maar in persoonlijk berichtje weten waar ik dan voor mag bidden.

Maar nu weer terug naar de 40 dagen tijd, waar ik zelf dit jaar stilsta bij het thema je kroon dragen. Biddend je kroon dragen. Tijdens een van de stilte momenten kwam ineens weer het besef, ik kan en hoef mijn kroon niet in eigen kracht te dragen. Jezus geeft mij een kroon, Hij helpt mij mijn plek in te nemen en mijn kroon te dragen. En in dat besef moest ik denken aan een zin uit een lied een weg naar U van sela ‘U geeft wonderlijke kracht en vrede diep van binnen.’ Ja, God geeft ons kracht om onze kroon te dragen.

God geeft je Zijn Heilige Geest en de Heilige Geest helpt je om jouw kroon te dragen en jouw plek in te nemen. Je mag je Maker vertellen wat jou bezighoudt, je zorgen aan Hem geven, Hem danken voor wie Hij is. In Habakuk 3 lees je God de Heer is mijn kracht. Hij geeft je steeds weer nieuwe kracht om je kroon te dragen. Bid tot Hem en vraag Hem om kracht. In psalm 37:4 lees je Zoek je geluk bij de Heer, Hij zal geven wat je hart verlangt. Zoek Hem! Zoek en je zult Hem vinden. Roep maar tot Hem. Bid tot je Maker! Je mag je kroon biddend dragen! 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant