je kroon opzetten

je kroon dragen ondanks je vragen

Jij mag je kroon dragen. Je kroon dragen ondanks al je vragen. Als jij de kroon op je hoofd zet, dan zeg je daarmee niet dat jij God altijd heel dicht bij ervaart en je zegt daarmee ook niet dat jij je altijd gezien of geliefd voelt.

Nee, je mag je kroon dragen, ondanks al je vragen. Je kroon dragen, ondanks je vragen. In de komende week is het voor mij vijf geleden dat we afscheid namen van ons zoontje Noah na 17 weken zwangerschap, wat had ik veel vragen. Ik begreep het niet, ik schreeuwde het uit ‘Heer, waarom?’ Het was namelijk niet de eerste keer dat we afscheid moesten nemen van een kindje tijdens de zwangerschap. En toch merkte ik, juist in mijn verdriet en in mijn pijn dat Jezus heel dicht bij mij wilde zijn. Ik had nog steeds mijn vragen, maar mocht wel mijn kroon dragen. Mijn kroon van liefde die Jezus aan mij heeft gegeven.

Wacht dus niet met het opzetten van jouw kroon. Ga je kroon maar dragen, ondanks je vragen. En nee, je krijgt niet altijd antwoord op jouw vragen.

Soms zeggen mensen op zo’n moeilijk moment, God kan alles doen meewerken ten goede. En ja, dat kan Hij zeker. Maar op zo’n moment zit je niet altijd op die woorden te wachten, want wat is er nu voor goeds aan als je iemand moet missen of om een andere reden verdriet ervaart. Het kan op zo’n moment van pijn, verdriet en rouw, zo’n dooddoener zijn. En weet je wat ik geloof? Ik geloof dat God bij jou wil zijn, midden in jouw intense verdriet en pijn.

Ga maar met je vragen naar Hem en luister naar Zijn stem: je bent zo kostbaar in Mijn ogen, Ik ben zo intens met jou bewogen. Ik houd zoveel van jou!

En zo mag jij je kroon dragen, de kroon van liefde. Je kroon dragen, ondanks je vragen. Mij hielp het om met mijn vragen naar mijn Maker te gaan, mijn verdriet en boosheid te uiten. Het niet weg te stoppen, maar het er te laten zijn. En doordat er ik ruimte aan gaf en er mee naar Hem ging, ervaarde ik dat Hij me wilde dragen. Hij gaf me nieuwe kracht. Hij zette die kroon van liefde op mijn hoofd. En zo mocht ik mijn kroon dragen, ondanks al mijn vragen.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant