je kroon dragen op Koningsdag

Koningsdag. Hoe vier jij Koninsgdag? Welke tradities heb jij op Koningsdag? Bij Koningsdag moet ik zelf ook denken aan je kroon dragen op jouw plek.

Morgen is het Koningsdag. Het blijft voor mij altijd een bijzondere dag: Koningsdag. Als kind (toen nog Koninginnedag) vond ik het altijd helemaal geweldig, je fiets versieren en kijken bij de optocht in het centrum. Een gezellige dag waar ik leuke herinneringen aan heb. Normaal gesproken gaan we vaak wel even naar een kleedjesmarkt of kijken/luisteren naar een fanfare, dat hoort er voor mij altijd wel bij op Koningsdag. Ik zoek dan wel naar een rustig plekje langs de route. En bij de kleedjesmarkt ga ik ook niet al te lang kijken, gewoon even een uurtje om de sfeer te proeven en daarna thuis lekker genieten van een heerlijke oranje tompouce bij ons in de tuin.

De vlag uithangen is ook altijd zo’n moment, ik kan me nog herinneren dat we dit vroeger ook deden en dat er dan een foto gemaakt werd van alle kids onder de vlag. En zelf doe ik dat nu nog steeds ieder jaar, al wil alleen de jongste nog maar op de foto. Dit jaar vieren Koningsdag niet zo uitgebreid, omdat we op vakantie naar Frankrijk gaan. De oranje tompouce zullen we nu ergens halverwege de route opsmikkelen, want dat hoort er voor mij toch wel echt bij op Koningsdag.

Hoe vier jij Koningsdag? Welke tradities heb jij op Koningsdag?

Koningsdag is voor mij ook een moment om stil te staan bij Koning Jezus en dat ik mijn kroon mag en wil dragen. Steeds opnieuw merk ik dat ik het nodig heb om te beseffen dat ik mijn kroon mag dragen, de regie nemen over mijn eigen leven. Maar ook te beseffen dat het Koning Jezus is die mij een kroon geeft. Ik hoef niet in eigen kracht mijn kroon te dragen, maar mag me laten leiden door de Heilige Geest.

Misschien denk jij bij je kroon dragen wel aan iets groots, maar je kroon dragen dat hoeft niet heel groot te zijn. Je mag gewoon op jouw plek je kroon dragen. Als moeder er zijn voor je kinderen en Papa’s liefde uitdelen, door ze onverdeelde aandacht te geven.  Je man echt zien. Jouw vriendin bemoedigen of een luisterend oor bieden. Liefdevol je kroon dragen, is niet alleen er zijn voor de ander. Maar ook liefdevol zijn naar jezelf, goed voor jezelf zorgen. Jezelf niet langer veroordelen of afwijzen.

Wil jij leren hoe jij jouw kroon liefdevol kunt dragen? Door Jezus liefdevolle ogen naar jezelf leren kijken en samen met Hem je plek in te nemen? Jezelf niet langer te veroordelen?

Geef je dan op voor de workshop je kroon dragen op zaterdag 29 juni van 9.45 tot 12 45 in Dalfsen. De kosten voor deze workshop zijn € 37,50. Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar johanneke@waardevolenuniek.nl

Is een live workshop voor jou niet haalbaar? Maar wil je wel leren hoe jij liefdevol jouw kroon kunt dragen? Geef je dan op voor seminar liefdevol je kroon dragen op vrijdag 17 mei van 9.45 tot 11.15 uur, door te mailen naar johanneke@waardevolenuniek.nl De kosten voor het seminar mag je achteraf zelf bepalen. Kun je er vrijdag 17 mei niet bij zijn op dat tijdstip? Geef je dan ook op, dan ontvang je achteraf een opname van het seminar.

Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten bij de workshop of bij het seminar, maar voor nu wil ik jou een waardevolle Koningsdag en een fijne meivakantie toewensen dicht bij jouw Maker!

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant