je zorgen er laten zijn

je zorgen er laten zijn

Geen zorgen voor morgen. Een bekende quote uit de Bijbel. Geen zorgen voor morgen, wat kan dat soms moeilijk zijn om je geen zorgen voor morgen te maken.



Je kunt soms zo vol zijn van iets en echt niet weten hoe je verder moet. En juist dan, wanneer je niet weet wat te doen of wat je kunt verwachten kun je zo verlangen naar duidelijkheid en rust. Mogelijk dat je dan probeert om alles controle te willen houden. Of zoveel mogelijk ga je afleiding zoeken door er niet te veel mee bezig te zijn en maar niet die onrust of die onzekerheid die jouw zorgen met zich meebrengen te hoeven voelen.

Wat doe jij als jij je zorgen maakt? Blijf je malen, piekeren? En mag dat van jezelf? Of veroordeel je dat? Soms kan het juist heel helpend zijn om er wel aandacht voor te hebben en er ruimte aan te geven.

Of ga je iets doen om die onrust die de zorgen je geven niet te hoeven voelen? Soms kan het overigens heerlijk zijn om wel wat te gaan doen, naar buiten gaan om een wandeling te maken. Iets doen is dus zeker niet verkeerd, maar het is wel goed om na te gaan van uit welke intentie je het doet.

Wat hebben we als mensen vaak de neiging om te zeggen tegen elkaar ‘joh, maak je niet druk, je hoeft je toch geen zorgen te maken?’ Of als christen voeg je er dan toe God zorgt toch voor je, waarom maak je je dan zorgen?

God zorgt voor ons. En in de Bijbel staat maak je geen zorgen voor morgen. Maar je hoeft je zorgen niet weg te maken of te bagatelliseren, je mag juist met je zorgen naar je Maker gaan.


Want hoe voel jij je als een ander dat tegen jou zegt? Voel je je dan gezien? Mogelijk kan het helpen om juist wel te vragen aan elkaar: waar maak jij je zorgen om? Om vervolgens echt te luisteren naar die ander, er ruimte voor te maken en er samen mee naar Jezus te gaan, samen te bidden en je zorgen bij Hem te brengen.

Verlang jij naar rust en wil je leren hoe je ruimte kunt maken voor je zorgen, maar er niet in verdrinkt, zodat ze je laten belemmeren om te genieten van datgene wat jouw Maker je heeft gegeven? Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten en een tijdje met je mee te wandelen. Zodat jij je zorgen kunt delen en jezelf serieus leert nemen.

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant