Jezus wil jou helen

Jezus wil jou helemaal genezen

‘Ik wil niet een stukje van jou, ik wil je helemaal en elk deel van jou’ zegt Jezus, als jij Hem toelaat in je pijn.

‘Ik wil niet alleen een stukje van jou, ik wil je helemaal en elk deel van jou’ las jij op een kaartje die ik je gaf aan het einde van een van de coachgesprekken. Aan het einde van ieder coach gesprek geef ik de ander altijd een vaderhart kaartje, met daarop bemoedigende woorden.

Je kwam die dag binnen en vertelde dat je bewogenheid voelde voor de vrouwen die hetzelfde als jou hadden meegemaakt, maar dat je die bewogenheid niet naar jezelf voelde. Ik vroeg hoe het voor je zou zijn om door Jezus liefdevolle ogen naar jezelf te kijken en contact te maken met dat kleine meisje in jou dat zo verlangde naar jouw bewogenheid.

Je vertelde dat je op een fijne plek zat en vanuit je ooghoek kon je een piano zien staan. Op een gegeven moment vroeg ik jou hoe het zou zijn wanneer je Jezus zou uitnodigen. Dit deed je en Jezus ging rechts naast jou zitten. Dit voelde fijn en goed. Vervolgens vroeg ik om contact te maken met jouw kleine meisje. Je zag jouw puber voor je die een op een afstandje van jou en Jezus ging zitten, met een blik van ‘laat me met rust en kom niet dichterbij’.

Maar Jezus zag haar hart en haar verdriet en haar verlangen om gezien te worden. Hij liep naar jouw puber toe. Ze zag er boos uit, deed ook boos, maar eigenlijk voelde ze zich verdrietig. Ik vroeg jou om echt in de huid van jouw puber te stappen. Dat deed je en je voelde haar verdriet van het niet gezien voelen.

Om vervolgens weer vanuit jouw volwassen vrouw te realiseren en hardop uit te spreken ‘ik wil jou omarmen, je doet boos, maar je bent niet boos, je bent verdrietig. Je wilde de sticker van haar hoofd halen ‘boos kind, met rust laten’. En vervolgens zie je dat Jezus de sticker van haar hoofd haalt en plakt een nieuwe terug ‘geliefd kind, voorzichtig, breekbaar, ze is van mij helemaal.’

Daarna vertelde je mij dat je Jezus weer zag zitten naast jezelf als volwassene en Hij hield zijn handen open. Je dacht dat je jouw boze, stoere deel aan Hem mocht geven, maar dat lukte niet. De jas die je had aangetrokken waarvan je dacht dat die van jou was. Die jas die je in zet op momenten dat je denkt dat je hem nodig hebt en het gevoel hebt dat anderen iets van jou verwachten. Maar je ziet dat Jezus niet alleen dat stukje wil, Hij wil jou helemaal vasthouden.

Als afsluiting van het gesprek kreeg je het kaartje ‘ik wil niet alleen maar een stukje van jou, of een stukje van je leven. Ik wil je helemaal en elk deel van jou’. Wauw, zo mooi passend bij het gesprek.

Binnen een dag ontving ik van jou een reflectie op het gesprek waarin je schreef ‘ik voel nu liefde voor mijn puber’.  Ik las ‘the black keys shows sadness..they also make music’ Waar ik eerst wilde vluchten voor mijn pijn, het weg wilde duwen, wil ik er nu naar leren luisteren. En zo bijzonder, komende zondag ga ik het volgende lied zingen tijdens de dienst ‘als een liefdeslied is hier mijn leven’. Jezus wil mijn hele leven en niet een stukje van mij.

Het raakte me toen ik jouw verslag las. Wat ben ik dankbaar wanneer ik deze woorden lees, waaruit spreekt dat je heling hebt ontvangen van Jezus. Zo mooi dat ik zo naast een ander mag staan en mag zien hoe Jezus haar aanraakt en geneest. Niet een klein beetje, maar haar helemaal. En zo wil Jezus jou ook genezen en helen.  Hij is de grote Geneesheer. Niet een klein beetje, maar helemaal. Je mag met al jouw pijn naar Hem toe gaan. Niets is te groot voor Hem. Hij wil ons, jou en mij genezen.

Verlang jij er ook naar om ruimte te maken voor jouw pijn, niet langer weg te lopen bij jouw pijn, maar met bewogenheid en vol liefde naar jezelf en jouw kleine meisje te leren kijken? Jezus wil heel dicht bij jou zijn midden in jouw pijn. Jezus wil jou genezen en helen! Ik zie er naar uit om jou te ontmoeten, zodat ook jij helemaal mag helen door Jezus de grote Geneesheer.

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

2 reacties

  1. Tjonge Johanneke, wat mag jij een mooi werk doen! Dit zijn vast voor jou de pareltjes in wat jij, door Zijn Woord, voor een ander betekent… Veel zegen Johanneke in het verdere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant