jij bent een geliefde Koningsdochter

jij bent een geliefde Koningsdochter

Jij bent een geliefde Koningsdochter, dat is wie jij bent. Jij bent, dat is genoeg. Ja, jij bent waardevol en zo kostbaar in Zijn ogen.

Een tijdje terug kwam onze jongste dochter uit school met een envelop in haar tas. Ik deed de envelop open en las ‘psychologische test’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel met testen heb, maar toen ik las ‘een ernstig verstandelijk beperking’ werd er wel iets bij me geraakt.

De uitslag viel me tegen en ergens had ik gehoopt dat er toch iets anders uit was gekomen. Voor mijn gevoel zit er meer in haar dan er soms uit komt en wordt ze niet altijd op waarde geschat. Dit raakte mijn eigen thema waar ik op dat moment mee stoeide, waardevol zijn gewoon om wie je bent en niet om wat je doet.

Terwijl ik de uitslag van de test zo doorlas, merkte ik ook dat er een moment was dat ik me als moeder voelde falen, en het gevoel had dat ik haar niet genoeg gestimuleerd heb.
Tegelijkertijd was er ook iets in mij dat gelijk ging ‘strijden’. Ze is en blijft mijn meisje. Ze is veel meer dan zo’n stomme test. Ze is mijn lieve, sociale, gevoelige, vrolijke, humoristische, zingende en dansende dame.

Die dag dat ik de uitslag van de test s middags las, had ik s ochtends een filmpje opgenomen met als titel, je bent een geliefde Koningsdochter, dat is wie je bent. Ik wist niet waarom, maar ik had het gevoel dat ik die ochtend dat filmpje mocht opnemen. Dat voelde voor mij als een Knipoog van Boven. Papa zorgde voor mij. Het opnemen van het filmpje s ochtends, hielp me s middags om te beseffen dat onze jongste dochter een Koningskind is.

Ja, zij is een Koningskind. Een geliefde Koningsdochter.

Tijdens de kraamweek van haar las onze voorganger de tekst uit Jesaja 43:4 je bent zo kostbaar in Zijn ogen, zo waardevol en Hij houdt zoveel van jou. Ja, mijn dochter is zo waardevol en kostbaar, een koningsdochter. Dat is wie ze is. Maar het mooiste vond ik dat hij zei, niet alleen zij is waardevol, maar ook jij bent kostbaar en waardevol.

Die middag knuffelde ik extra lang met onze dochter en op het moment dat zij een filmpje ging kijken nam ik de tijd om bij mezelf in te checken, wat gebeurde er precies toen ik de uitslag las? Wat waren mijn gedachten? Wat voelde ik? Waar voel ik dat in mijn lichaam? Ik schreef dit voor mezelf op en gaf ruimte aan mijn gevoelens om ze te doorvoelen. En nadat ik ze had doorvoelt schreef ik tegen het onzekere deel en het vechtende deel in mij: en zo kijkt Papa ook naar mij. Ik ben Zijn geliefde Koningsdochter, Hij houdt zo intens veel van mij. Gewoon om wie ik ben en niet om wat ik doe. Ik ben geen falende moeder, maar een geliefde Koningsdochter. En dat ben jij ook!

Ja ik ben dat is genoeg. Zo goed om dat steeds opnieuw te beseffen. Dat is iets wat ik de afgelopen periode waarin ik niet zoveel kon vanwege gezondheidsklachten ook echt weer heb mogen leren. Het gaat er niet om wat ik doe, maar wie ik ben Ik ben geliefd. Ik ben waardevol. En ook de komende tijd zal ik misschien nog niet zoveel kunnen doen, omdat ik moet herstellen van een operatie, ook dan mag ik beseffen dat ik geliefd en waardevol ben om wie ik ben en niet om wat ik doe. En wanneer jij al langere tijd psychisch of lichamelijk ziek bent, dan wil ik jou ook bemoedigen. Jij bent waardevol om wie je bent. Een geliefde Koningsdochter.

Wanneer jij Jezus aanneemt in jouw hart, ben jij een geliefde Koningsdochter. Dat is wie jij bent! Daar hoef je niets voor te doen. Jij bent, dat is genoeg. Wanneer jij je voelt falen of je niet goed genoeg voelt, mag je beseffen dat je geliefd bent om wie je bent. Jij bent een geliefde Koningsdochter.

Vind je het moeilijk om die waarheid echt tot je te laten doordringen, maar verlang je er wel naar te groeien in het besef hoe waardevol jij bent? Ik help je binnenkort graag om te groeien in het besef hoe waardevol jij bent en jouw plek als geliefde Koningsdochter in te nemen.

 

Liefs,

E-book ‘Niet goed genoeg’

Herken jij het gevoel: ‘ik ben niet goed genoeg’?

Dan is dit e-book echt iets voor jou. Je vindt er acht tips die zorgen dat je:

  • je waardevol en krachtig gaat voelen
  • meer vreugde en energie ervaart
  • goed voor jezelf leert zorgen
  • ruimte durft te geven aan je emoties
  • zin hebt om weer te gaan doen wat bij jou past

Download de whitepaper met 8 waardevolle tips die jou helpen je weer goed genoeg te voelen

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Kennismaken? 

Heb je vragen of ben je op zoek naar een coach? Neem gerust contact op, zodat we (vrijblijvend) kennis kunnen maken. Ik zie er naar uit om je te ontmoeten en verder te helpen!

Deel dit blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blogs vind je misschien ook interessant