‘Ik ben gekomen om het leven te geven in al zijn volheid’ kun je in de Bijbel lezen in Johannes 10:10.

Wat een prachtige Bijbeltekst. Wanneer ik het vers een aantal keren hardop voorlees komen de woorden nog meer binnen.
Voor mij springt het woord volheid er uit. Volheid. Het leven ten volle leven. In het woord volheid zit ook het woord vol.
Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over. Mijn hart is vol van het besef dat ik waardevol ben, vol van waarde, een parel in Gods ogen. Al zijn er ook nog genoeg momenten dat ik me niet waardevol voel.

Brene Brown schrijft in haar boek sterker dan ooit: ‘Je eigen verhaal onder ogen komen is het moedigste wat je ooit zult doen. Je moet je eigen verhaal onder ogen zien, zodat je er niet je hele leven door wordt bepaald of het verhaal ontkent. Die reis is soms lang en moeilijk, maar het is wel de weg naar leven vanuit je volle mens zijn.’

Het is moedig om je eigen verhaal onder ogen te zien. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. God helpt je om door Zijn liefdevolle ogen naar jezelf te kijken. Door Hem mag je jouw leven ten volle leven.
Hij wil je laten helen. Van de pijn uit het verleden. De momenten dat jij je niet waardevol voelde. Je mag steeds opnieuw jouw eigen verhaal onder ogen zien.

Ja, als waardevol kind van Papa, mag ik mijn leven ten volle leven. Dat is niet altijd makkelijk. Er zijn nog zoveel hobbels waardoor het me niet lukt om echt te leven. Nog zoveel momenten dat het geen leven is, maar overleven en ik angst te veel ruimte geef.
Juist op die momenten mag ik deze tekst echt op me laten inwerken:
Ik ben gekomen om het leven te geven in al zijn volheid.
Jezus is gekomen om het leven te geven in al Zijn volheid. Ik mag Zijn volheid leren kennen. Vol van Hem zijn en niet van mezelf.
Ten volle leven, in, met en door Hem.
Volheid is voor mij ook alles er laten zijn en niets meer van jezelf verstoppen. Maar alles aan God toevertrouwen en Hem overal toegang tot geven, zodat je echt helemaal vol kunt worden van Hem. Alle delen in jezelf laten helen en laten vullen met Zijn liefde. Met Zijn ogen vol liefde naar jezelf kijken, want je bent een parel in Zijn ogen.
Je bent Zijn geliefde en waardevolle dochter en Hij is voor jou gekomen, zodat jij jouw leven ten volle kunt leven. Wil jij daarvoor gaan? En jouw leven leven in al haar volheid! Ik zal voor je bidden, dat je met alles van jou naar Hem toegaat. Zodat je gevuld met Zijn liefde tot je recht mag komen en je jouw leven mag leven zoals God heeft bedoeld. Leven in al zijn volheid. Tot eer van Hem!